Gazete Vatan Logo

Ücretli Öğretmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük ücretli öğretmen maaşı ne kadar? Ücretli Öğretmenler ne kadar maaş alıyor?

Ücretli öğretmen maaşlarının 2023 yılında ne kadar olacağı merak edilirken yeni yılda yapılacak maaş zamlarından yararlanıp yararlanmayacakları da şimdiden araştırılmaya başlandı. Yaklaşık 86 bin ücretli öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapıyor. 2023 Ocak ayında memurlara yapılacak zam ile birlikte gündeme gelen ücretli öğretmenlerin maaşlarına zam gelip gelmeyeceği merak edilirken 2023 yılı ücretli öğretmen maaşlarının ne kadar olacağı da araştırılan konular arasında geliyor. Peki, En yüksek, en düşük ücretli öğretmen maaşı ne kadar? Ücretli Öğretmenler ne kadar maaş alıyor? Yeni yılda ücretli öğretmen maaşları artacak mı? Asgari ücret ücretli öğretmen maaşını etkiler mi? İşte yeni ücretli öğretmen maaşı hesaplama!

Ücretli Öğretmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük ücretli öğretmen maaşı ne kadar? Ücretli Öğretmenler ne kadar maaş alıyor?

Ücretli öğretmen maaşlarının yeni yılda ne kadar olacağı merak ediliyor. Ocak ayı ile birlikte yapılacak memur ve asgari ücret zamları ile birlikte ücretli öğretmenlere zam yapılıp yapılmayacağı sıklıkla araştırılan konuların başında geliyor.

EN YÜKSEK, EN DÜŞÜK ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR?

Ders ücreti karşılığı sözleşmeyle istihdam edilen ücretli öğretmenlerin maaşları yaptıkları sözleşmeler doğrultusunda hesaplanıyor. Ücretli öğretmenler ders verdikleri saat başına ücret alıyorlar. Ücretli öğretmenler tarafından verilen derslerin sayısı, örgün eğitim kurumlarında haftalık 30 saati, yaygın eğitim kurumlarında ise haftalık 40 saati geçemiyor.

EN YÜKSEK, EN DÜŞÜK ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR?

Haftada ortalama olarak 30 saat boyunca ders veren bir ücretli öğretmenin alacağı ücret 30 saat 5 bin 740 TL olarak hesaplanıyor. Bu hesaplama çalışılan ders saati ile ders başına alınacağı belirlenen rakamın çarpılması ile yapılır.

ASGARİ ÜCRET ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞINI ETKİLER Mİ?

Ücretli öğretmen maaşı asgari ücrete göre belirlenmiyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada ücretli öğretmenlerin maaşlarına ilişkin, "Kısa süre önce ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler için iyileştirmeler açıkladık. Son düzenlemelerle birlikte ücretlere yaklaşık yüzde 70'lik bir artış yaşandı. Önümüzdeki dönemde öğretmenleri ekonomik ve mali açıdan desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.