Gazete Vatan Logo

TYP işçilerine kadro verilecek mi, İŞKUR TYP işçilerine kadro gelecek mi 2024?

İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) işçileri kendilerine kadro verilmesini bekliyor.  TYP ile çalışan işçiler, kadro beklentilerine devam ediyor. İşsiz olan vatandaşlara kamu kurumlarında 9 aylık dilimlerle çalışma imkanı tanıyan TYP kapsamında çalışan işçiler kadro ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Peki, TYP işçileri kadrolu olacak mı, İŞKU TYP işçilerine kadro gelecek mi?

TYP işçilerine kadro verilecek mi, İŞKUR TYP işçilerine kadro gelecek mi 2024?

İŞKUR kapsamında kadroya alınan TYP işçileri, 9 aylık çalışma periyodunu tamamladıktan sonra yeniden bir başvuru süreciyle tekrar aynı işte çalışma hakkı kazanabiliyor. Şimdi gözler Bakanın açıklamalarına çevrildi, TYP işçilerine kadro verilip verilmeyeceği sorgulanıyor. TYP'ye kadro verileceği konusu sosyal medyada da gündem oldu.

TYP işçilerine kadro verilecek mi, bu yıl İŞKUR TYP işçilerine kadro var mı 2024?

Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmıyor, TYP işçikerine kadro verileceğine dair resmi bir açıklama gelmedi.

TYP nedir?

Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.