Gazete Vatan Logo

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek, Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı 2022 ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret zammına ilişkin aramalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği temmuz zammı müjdesi sonrası arttı. Enflasyon artışı sonrası asgari ücrete ek zam konusunu gündemdeki yerini korurken, ücret zammına ilişkin detaylar da şekillenmeye başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çarşamba günü toplanacak. Peki, Temmuz zammı ile asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret zammı 2022 ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek, Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı 2022 ne zaman açıklanacak?

Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak, asgari ücret ne kadar olacak? Kabine Toplantısı sonrası asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağı kesinleşince gözler asgari ücrete yapılacak zam oranına çevrildi. Peki, Asgari ücret zammı 2022 ne zaman açıklanacak? İşte asgari ücret zammı 2022 ile ilgili son gelişmeler…

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirerek asgari ücrete yönelik beklentisini açıkladı:

"Asgari ücret komisyonunun bu hafta toplanması kesinleşmiş oldu. Bugün de bir açıklama oldu. İşverenin üstünde fazla yük bırakmayarak asgari ücret artışının olabileceğini söyledi bugün Erdoğan. Belli sayıda işçi çalıştıranlarla daha küçük işletmeler arasında bir fark olacak. Asgari ücretin üzerindeki tüm vergiler kaldırıldı. Sadece prim kesintisi var. 5004 TL'lik asgari ücretin 751 liralık sigorta kesintisi var. Bu kesilince işçiye 4250 lira veriliyor.

5004 liranın üzerinden işverenin de bir yüzde 15.2'lik bir kesinti var. 875 liralık bir toplam kesinti de burada var. Kamunun elinde 1627 liralık bir destek sunulabilir. Bu da 5880 TL'lik bir rakam ediyor. Ben de burada Başkan Erdoğan'ın da devreye gireceğini düşünüyorum ve asgari ücretin 6000 TL olacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) 29 Haziran Çarşamba günü toplantıya davet etti.

İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için toplanacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in süratle Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya geleceğini ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan bitireceklerini belirterek, "Ardından da NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimle, tüm işçilerimizle, emekçilerimizle inşallah paylaşma fırsatını bulacağız." dedi.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET ŞU AN NET 4 BİN 253 LİRA

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.