Gazete Vatan Logo

Stajyer maaşı 2023 ne kadar olacak? Lise ve üniversite stajyer maaşı asgari ücret mi olacak?

Asgari ücretin yüzde 30’u olarak kabul edilen stajyer maaşı hakkında yeni düzenleme yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdede Erdoğan “Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz” dedi. Peki, stajyer maaşı 2023 ne kadar olacak, stajyer maaşı belli oldu mu? Stajyer maaşı asgari ücret mi olacak?

Stajyer maaşı 2023 ne kadar olacak? Lise ve üniversite stajyer maaşı asgari ücret mi olacak?

Üniversite ve lise öğrencilerinin mezun olma şartlarından biri de zorunlu stajı tamamlamak. Okul döneminde veya yazın yapılan stajlarda kurumlar öğrencilere asgari ücretin yüzde 30’unu veriyor. Peki, 2023 stajyer maaşı ne kadar olacak, stajyer maaşı asgari ücret mi olacak?

Stajyer maaşı 2023 ne kadar olacak?

Geçtiğimiz temmuz ayında asgari ücrete yapılan zamdan sonra stajyer maaşlarında da değişikliğe gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ulusal Staj Programı’nın 2023 başvuruları hakkında açıklamalarda da bulundu. Başvuruların bugün itibariyle başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan stajyer maaşlarının ne kadar olacağı hakkında bilgi verdi.

Erdoğan “Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz” dedi.

Stajyer ücreti ne kadar?

Staj yapan öğrenciler net asgari ücretin yüzde 30’undan az olmamak kaydıyla ücret alıyor. 5500 lira olan asgari ücretle birlikte en az staj ücreti 1650 lira olmuştu. Asgari maaşa gelecek zamla beraber stajyer ücretlerinin de yükselmesi bekleniyor.

Haberin Devamı