Gazete Vatan Logo

Sözleşmeliye kadro şartları açıklandı mı, sözleşmeliye kadro taslağı son durum ne? Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek?

Sözleşmeliye kadro 2022 konusu gündemdeki yerini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin HAK-İŞ'i ziyaretinde konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak “Hazırlığımızı yaptık” ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından “Sözleşmeliye kadro şartları açıklandı mı, sözleşmeliye kadro taslağı son durum ne? Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Sözleşmeliye kadro şartları açıklandı mı, sözleşmeliye kadro taslağı son durum ne? Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeli personelle ilgili olarak ‘Hazırlığımızı yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız.’ açıklamasında bulundu. Peki, Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek?

Sözleşmeliye kadro şartları açıklandı mı, sözleşmeliye kadro taslağı son durum ne?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. "Bitirmek üzerindeyiz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansır.

Bilgin konuyla ilgili, "Sözleşmeli personel meselesi, basında yer aldı. O doğru değil, Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Hazırlığımızı yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız." dedi.

Mevsimlik işçilere ve taşerona kadro verilmesinin gündemlerinde olduğunu belirten Bakan Bilgin, "Bitirmek üzerindeyiz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansır." demişti.

Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek, kimleri kapsıyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “İlk ele alacağımız dosyadır. İsteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda bakanlık bünyesinde özel ekip oluşturulmuştu. Kamuda bulunan 600 bin sözleşmeli personel için çalışmanın Ekim ayında Meclis'in gündemine gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Bilgin, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili daha önce şunları söyledi:

"Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi meselesi Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Biz hazırlığımızı yaptık, Cumhurbaşkanımızla nihai değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. 696 sayılı kanunun dışında kalanların kadrolu işçi olarak geçmesi konusundaki bütün çalışmalarımızı tamamladık. Kapsam dışı kalan 90 bin civarındaki personelin kamuda kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışma tamam. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim."