Gazete Vatan Logo

SGK yarın açık mı, SGK 31 Aralık Cumartesi kapalı mı? SGK hafta sonu çalışıyor mu, kaçta açılıyor? 31 Aralık SGK çalışma saatleri!

EYT mesaisi başlayınca SGK çalışma saatleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla emeklilik işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler SGK il ve ilçe müdürlüklerinin yolunu tuttu. SGK, öğle molası saatleri haricinde mesai bitimine kadar hizmet sunmayı sürdürür. Peki SGK 31 Aralık Cumartesi açık mı, yarın SGK kapalı mı, saat kaça kadar hizmet veriyor, kaçta açılıyor?

SGK yarın açık mı, SGK 31 Aralık Cumartesi kapalı mı? SGK hafta sonu çalışıyor mu, kaçta açılıyor? 31 Aralık SGK çalışma saatleri!

SGK müdürlüklerinde işlemleri olan vatandaşlar SGK’nın çalışma saatlerini araştırıyor. Emeklilik, SGK borçları, SGK ödemeleri ve EYT düzenlemesi gibi işlemlerini SGK müdürlükleri ile halletmek isteyenler SGK il ve ilçe müdürlüklerinin çalışma saatlerini sorguluyor.  e-Devlet sistemi üzerinden yapılamayan ya da tamamlanamayan işlemler için SGK şubelerinin kapıları çalınıyor.

SGK çalışma saatleri ne?

SGK açılış saati genel itibarıyla saat sabah 08.00'dır. SGK şubeleri dışına hizmet almak istene vatandaşlar SGK danışma saatleri çalışma saatleri içerisinde SGK danışmadan da hizmet alabilirler. ALO 170 yani SGK danışma saatleri haftanın yedi günü 24 saat açıktır.

31 Aralık Cumartesi SGK açık mı, kapalı mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, EYT borçlanma başvurularıyla ilgili açıklama yapıldı. SGK yaptığı açıklamayla EYT'liler için başvuruların cumartesi günü de yapılacağını açıkladı.

İşte o açıklama;

"Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimize yapılan borçlanma başvurularının yoğunluğu göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın borçlanma başvurularının alınması adına tüm Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz 31/12/2022 günü (Cumartesi) 09:00-12:00 ve 13:00-17:00 saatleri arasında hizmet verecektir."

Haberin Devamı