Gazete Vatan Logo

Yargıtay personel alımı! Yargıtay 151 sözleşmeli personel alımı şartları nelerdir, başvurular ne zaman başlıyor? Yargıtay Başkanlığı Kariyer Kapısı!

Yargıtay Başkanlığınca, 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı ile 151 sözleşmeli personel alımı yapılacağına dair ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yargıtay bünyesine 60 silahlı koruma ve güvenlik görevlisi, 10 mübaşir, 1 mütercim/tercüman, 10 şoför, 60 hizmetli, 10 da çeşitli teknik alanlarda teknisyen alımı yapılacak. Yargıtay 151 sözleşmeli personel alımı şartları nelerdir, başvurular ne zaman başlıyor? İşte Yargıtay personel alımı detayları…

Yargıtay personel alımı! Yargıtay 151 sözleşmeli personel alımı şartları nelerdir, başvurular ne zaman başlıyor? Yargıtay Başkanlığı Kariyer Kapısı!

Yargıtay personel alımı yapacak. İlana göre yazılı ve sözlü sınavların ardından 60 silahlı koruma ve güvenlik görevlisi, 10 mübaşir, 1 mütercim/tercüman, 10 şoför, 60 hizmetli, 10 da çeşitli teknik alanlarda teknisyen alımı yapılacak. Peki, Yargıtay 151 sözleşmeli personel alımı şartları nelerdir, başvurular ne zaman başlıyor?

Yargıtay 151 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman?

Belirtilen pozisyonlar için başvurular, 5-9 Eylül arasında e-Devlet üzerinden Yargıtay Başkanlığı "Kariyer Kapısı" adresine elektronik ortamda yapılacak. Adaylardan birden fazla pozisyon için başvuru kabul edilmeyecek.

Başvuruları kabul edilen adaylar, KPSS puanlarına göre sıralanacak, alım yapılacak sayısının 10 katı kadar aday uygulama ve sözlü sınavlara çağırılacak.

Sınavlara çağırılacak adayların isimleri ise Yargıtay Başkanlığının internet sitesinde duyurulacak.

Yargıtay personel alımı genel şartları nelerdir?

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak

Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

Haberin Devamı

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B’li olarak çalışmıyor olmak,

Kamu kurum ve kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etme sebebiyle herhangi bir Kurumca sözleşmesi feshedilmemiş olmak,

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olmak,

Haberin Devamı

Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak, j) Başvurunun son günü olan 09.09.2022 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 09.09.1987 sonrası olanlar müracaat edebilir.)

Tüm pozisyonlar için 2020 yılı KPSS(B) sınavına girmiş ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

 

YARGITAY PERSONEL ALIMI ÖZEL ŞARTLAR İÇİN TIKLAYIN