Gazete Vatan Logo

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 50 sözleşmeli personel alacak! 26 ilde anketör alınacak! İşte başvuru şartları!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde çalıştırılmak üzere 50 sözleşmeli personel alacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, KPSS (B grubu) KPSS P3 puanı dikkate alınarak yapılacak sıralama ve sözlü sınavla 26 ilde anketör alınacak. Peki, TÜİK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK anketör alımı başvuru şartları!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 50 sözleşmeli personel alacak! 26 ilde anketör alınacak! İşte başvuru şartları!

TÜİK 4/B sözleşmeli personel alacak. İlan Resmi Gazete’de yayınlandı! Yayımlanan ilana göre, 26 ilde anketör alınacak. Başvurular, posta ve şahsen teslim yoluyla gerçekleştirilecek. Peki, TÜİK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK anketör alımı başvuru şartları!

TÜİK PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı internet sitesi www.tuik.gov.tr adresinde bulunan İş Talep Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra belirtilen diğer belgelerle birlikte Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mahallesi Necatibey Caddesi No:114 06420 Bakanlıklar Çankaya/ANKARA adresinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığına elden teslim edilmek veya son başvuru tarihinde anılan adreste olacak şekilde postayla gönderilmek suretiyle yapılacak. Başvurular 01/06/2022 tarihinde başlayıp, 10/06/2022 tarihi mesai bitiminde (18:00) sona erecek.

TÜİK ANKETÖR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

GENEL ŞARTLAR

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

Haberin Devamı

b) Son başvuru tarihi itibarıyla yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yurt dışındaki üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık lisans bölümlerinin; İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, İktisat, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olmak,

c) ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS P3 puan türünden asgari 70 (yetmiş) ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde ilan edilen pozisyonun 4 (dört) katı aday arasına girmek.

ÖZEL ŞARTLAR

a) Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1992 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar başvurabilecektir.)

Haberin Devamı

b) Tercihen Mesleki Yeterlilik Kurumundan Anketörlük belgesi almış olmak.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Diploma veya mezuniyet belgesi, (e-devlet üzerinden barkodlu alınmış belgeler kabul

edilmektedir.)

- KPSS Sonuç Belgesi, (Alınan sonuç belgesinde, sonuç belgesi kontrol kodu bulunmalıdır.)

- Erkek adaylar için askerlik durum belgesinin aslı veya fotokopisi, (barkodlu e-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

- 1 adet vesikalık fotoğraf, (İş Talep Formuna eklenecektir.)

- TC Kimlik numarası beyanı, (Nüfus cüzdanı fotokopisi veya e-devlet üzerinden barkodlu alınmış nüfus kayıt örneği kabul edilecektir.)

- Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu sağlık raporuyla belgelemek. (Söz konusu rapor atama esnasında talep edilecektir.)

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN