Gazete Vatan Logo

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) personel alacak!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na (TİKA) sözlü giriş sınavı ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında TİKA uzman yardımcısı alınacak. Adaylar Kariyer Kapısı üzerinden sınava ilişkin bilgileri görüntüleyebilecek. Peki, TİKA personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TİKA personel alımı şartları!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) personel alacak!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na (TİKA) personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, TİKA’ya sözlü giriş sınavı ile genel idare hizmetleri sınıfında uzman yardımcısı alınacak. Peki, TİKA personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TİKA personel alımı şartları!

TİKA PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

TİKA Uzman Yardımcılığı giriş sınavı için başvurular 10 Ocak 2022 tarihinde başlayıp, 21 Ocak 2022 günü mesai saati bitimine (saat 18.00) kadar yapılabilecek.

TİKA PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?  

Başvurular, elektronik ortamda e-Devlet üzerinden TİKA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden gerçekleşecek. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular ile ilanda belirtilen son başvuru tarihi mesai bitimine kadar yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.

GİRİŞ SINAVINA KATILMA ŞARTLARI

Giriş sınavına katılabilmek için aşağıda belirtilen şartlar aranır:

1) 14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

Haberin Devamı

2) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçinde ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

3) 01/01/2022 tarihi itibari ile 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

4) Son başvuru tarihi itibari ile ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS):

a) Birinci grupta yer alanlar için KPSS P34 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

b) İkinci grupta yer alanlar için KPSS P29 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

c) Üçüncü grupta yer alanlar için KPSS P14 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

ç) Dördüncü grupta yer alanlar için KPSS P24 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

d) Beşinci grupta yer alanlar için KPSS P19 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

e) Altıncı grupta yer alanlar için KPSS P4 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

Haberin Devamı

f) Diğer gruplarda yer alanlar için KPSS P3 puan türünden en az 75 puan almış olmak

5) 2020-2021 yılına ait Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarından(YDS) ve giriş sınavının son başvuru tarihi itibari ile sonucu açıklanmış 2022 yılı Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden birinden en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya Yükseköğretim Kurulunca buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. Bu şartları taşımayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.