Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı, İŞKUR başvuru ekranı açıldı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman?

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, "Başvuru Kılavuzları İŞKUR'a, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'ye gönderildi." ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru ekranı, şartları, kılavuzu, branş ve kontenjan dağılımı için yapılan aramalar da arttı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru ekranı açıldı mı, tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı, İŞKUR başvuru ekranı açıldı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman?

Sağlık Bakanlığı personel alımı için merakla beklenen açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Açıklanın ardından 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu ve kadro branş dağılımı gündeme geldi. Peki, İŞKUR giriş Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı, şartlar ve kargo dağılımı belli mi?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda personel alımı için, "31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500'ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR'A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'ye gönderildi. Hepimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Bakan Koca ayrıca, 27 bin hekimin atanmasıyla ilgili de “En geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacağız. Hekimlerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyor, bunun için de 32 bin tıbbi sekreter alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde, "11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanına çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Koca, bu yılki alımla ilgili listenin 18 Kasım 2022 tarihinde ÖSYM'ye gönderildiğini söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

85 bin kadrodan ilk etapta 42 bin 500 personelin alımı gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yılki süreç göz önüne alındığında Kasım ayının son haftasıyla beraber Sağlık Bakanlığı personel alımı ve başvuru kılavuzunun erişime açılması bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO BRANŞ DAĞILIMI AÇIKLANDI MI?

31.183’ü sözleşmeli personel, 11.317’si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500’ünün alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş dağılımı henüz detaylandırılmadı.

Haberin Devamı

Sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak tespit edildi. Karara göre; 2022 yıl sonuna kadar 19 bin 694 uzman doktor, 7 bin 114 doktor, 147 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

Başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla şartlar ve kadro dağılımı da belli olacak.