Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022! 85 bin personel alımı yapılacak! Bakan Koca duyurdu! Başvurular ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu personel alımı için meraklı bekleyiş devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açılacak 85 bin kadro için branş dağılımı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022 kadro dağılımı belli oldu mu? İşte detaylar…

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022! 85 bin personel alımı yapılacak! Bakan Koca duyurdu! Başvurular ne zaman?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan 85 bin kadro için meraklı bekleyiş devam ediyor. Gözler Sağlık Bakanlığı’ndan yapılacak açıklamalara çevrilirken 85 bin personel alımının kadro dağılımının nasıl olacağı da merak ediliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın 85 bin Kadro açacağını duyuran Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sağlıkta Beyaz Reform’a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın.

Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın."

Bakan Koca’nın müjdesini verdiği 85 bin personel alımına ilişkin ilan henüz yayınlanmadı. Bakanlıktan açıklama bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2022 KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan Beyaz Reform Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. İhsan Ateş, 85 bin sağlık çalışanı ve tıbbi sekreter alınacağını açıklamıştı. Doç. Dr. Ateş, “Ek ödeme arttı, hastanelerin üzerindeki yük kalktı. Herkes çalıştığının karşılığını alacak. Asistanlara pozitif ayrımcılık geldi. Asistanların teşvik ödemelerinde yüzde 50’ye kadar ek artış olacak. Rapor sistemi değişti. Sözleşmeli doktorlar daha iyi özlük haklarına sahip olacaklar. 85 bin sağlık çalışanı ve tıbbi sekreter alınacak.” Açıklamalarında bulunmuştu.

Haberin Devamı