Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı!

Sağlık Bakanlığı İller arası aile hekimliği yerleştirme kura sonuçları açıklandı. Sözleşmeli olarak görev yapan aile hekimleri ile muvafakatı uygun görülen diğer hekimlerin başvurduğu Aile Hekimliği kura başvuru sonuçları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinden öğrenilebilecek. İşte Aile Hekimliği kura sonuçlarına göre yerleşenlerin listesi!

Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı!

Sağlık Bakanlığı İller arası aile hekimliği kura çekilişi yapıldı. Başvuruları kasım ayının başında alınan Sözleşmeli olarak görev yapan aile hekimleri ile muvafakatı uygun görülen diğer hekimlerin başvuruda bulunduğu İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinden açıklandı.

İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları için tıklayın

AYRILIŞ VE BAŞLAYIŞ İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemi yapılan hekimler, kura tarihini müteakip 15 (on beş) gün içerisinde yerleştikleri birime başlayış yapacaklar. Ancak hizmet mekânı olmayan birime yerleşen hekimler için bu süre 30 (otuz) gün olarak uygulanacak.

Kura tarihi itibariyle en fazla 90 güne kadar mazeretlerini (doğum, hastalık, askerlik vb. zorunlu hallerde) belgelendirenlerin mazeretleri kabul edilecek. 90 gün içinde göreve başlamayanların yerleştirmeleri iptal edilecek. Aile hekimi olarak yerleştirmesi yapılan personelin kadro nakilleri, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16. maddesinin 2. fıkrasının e) bendine göre değerlendirilecek.

Haberin Devamı