Gazete Vatan Logo

PMYO ön başvuru sonuçları açıklandı mı? PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Mülakatlar ne zaman?

2022 Yılı PMYO giriş sınavı aday belirleme ön başvuruları 5 Ağustos’ta tamamlanmıştı. Polis Meslek Yüksekokulları’na 33 bin 502 erkek, 13 bin 609 kadın olmak üzere toplam 47 bin 111 aday başvuruda bulundu. 20 bin erkek ile 5 bin kadın aday olmak üzere toplam 25 bin aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazandı. Polis Akademisi sınavlara katılım sağlayacak adayların sınav merkezleri ile müracaat işlemleri, ön sağlık kontrolü ve fiziksel yeterlilik sınavına katılacakları tarihleri açıkladı. Peki, PMYO ön başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? Polislik mülakatları ne zaman? İşte PMYO giriş yerleri öğrenme ekranı!

PMYO ön başvuru sonuçları açıklandı mı? PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Mülakatlar ne zaman?

Polis Akademisi duyurdu1 2022 yılı PMYO giriş sınavı aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklandı.  5 Ağustos’ta 2022 yılı pmyo giriş sınavı aday belirleme ön başvuruları tamamlanmıştı. 33 bin 502 erkek, 13 bin 609 kadın olmak üzere toplam 47 bin 111 aday başvuruda bulundu. Başvurusu değerlendirilen adaylardan 20 bin erkek ile 5 bin kadın aday olmak üzere toplam 25 bin aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazandı. Ön başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 2022 Yılı PMYO giriş sınavına katılacak adayların sınav merkezleri ile tarihleri de açıklandı. Peki, PMYO ön başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? Polislik mülakatları ne zaman? İşte PMYO giriş yerleri öğrenme ekranı!

PMYO ÖN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Ön başvuruları 25 Temmuz - 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlananan 2022 Yılı PMYO Giriş Sınavı Aday Belirleme başvuru sonuçları e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden öğrenilebilecek. Sıralamaya giremeyerek sınav aşamalarına katılmaya hak kazanamayan adaylardan alınan sınav başvuru ücretleri iade edilecek. Sıralamaya giremeyen adayların https://ais.pa.edu.tr  “Ek Bilgilerim” kısmından kendisine ait IBAN ve banka bilgilerini sonuçların açıklandığı günden itibaren 15 gün içinde doldurmaları gerekiyor. Sınav başvuru ücreti iadeleri 15 günün sonundaki ilk iş gününden itibaren bildirilen IBAN numarasına yapılacak.

Haberin Devamı

ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

PMYO SINAV GİRİŞ BELGESİ AÇIKLANDI MI?

2022 Yılı PMYO giriş sınavına katılacak adayların sınav merkezleri ile tarihleri açıklandı. 2022 Yılı PMYO Giriş Sınavı kapsamında adaylar şahsen başvuru ve evrak teslimi işlemlerini gerçekleştirecekleri, aday değerlendirme ve seçme sınavına katılacakları başvuru ve sınav merkezini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden öğrenebilecek. İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylar müracaat işlemleri, ön sağlık kontrolü ve fiziksel yeterlilik sınavına katılacaklar. Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar aynı gün mülakat sınavına katılacaklar. Sınav sonuçları sınav işlemleri sona erdikten sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulacak. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ