Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! Engelli kamu personeli alımı tercihleri başladı! İşte 2022-EKPSS Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu!

ÖSYM duyurdu! Engelli kamu personeli alımı için tercihler başladı. ÖSYM, engelli personel alımı tercihleri için 2022-EKPSS Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu’nu yayınladı. Peki, Engelli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Engelli memur alımı tercihleri ne zaman başlayıp ne zaman bitiyor? İşte 2022-EKPSS Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu!

ÖSYM duyurdu! Engelli kamu personeli alımı tercihleri başladı! İşte 2022-EKPSS Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu!

ÖSYM, kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak engelli personel için başvuru kılavuzunu yayımladı. Engelli personel alımı başvuruları bugün başlıyor. Terciler, 14 Ocak’ta sona erecek. Peki, Engelli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022-EKPSS Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu!

ÖSYM, 2022-EKPSS Engelli Kamu Personeli Yerleştirme kılavuzunu yayınladı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için engelli adaylardan tercih alınacağı belirtildi.

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2022-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna saat 11.30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 05 - 14 Ocak 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 14 Ocak 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.”

Haberin Devamı

ENGELLİ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan  2022-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak.

2022-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu