Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı tercihleri alınacak! KPSS-2022/12 tercih kılavuzu yayınlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sözleşmeli personel alınacak. ÖSYM, KPSS-2022/12 tercih kılavuzunu yayınladı. Bakanlığa, büro personeli, mühendis ve avukat alacak. Peki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM KPSS 12 tercih kılavuzu indirme linki ve başvuru şartları!

ÖSYM duyurdu! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı tercihleri alınacak! KPSS-2022/12 tercih kılavuzu yayınlandı!

ÖSYM, KPSS-2022/12 tercih kılavuzunu yayımladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sözleşmeli personel alımı için ÖSYM tarafından tercihler 7 Aralık itibariyle alınmaya başlandı.  Pek çok ilde Büro personeli, mühendis ve avukat alınacak.

ÖSYM’den yapılan duyurud şu şekilde:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/12 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 07-12 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 07 Aralık 2022 tarihinde saat 11.00'de başlayacak ve 12 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/12 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.”

Haberin Devamı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sözleşmeli personel alımı için tercih başvuruları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak.

PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 18 Eylül 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 9 Ekim 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Ön Lisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. Yerleştirme işlemlerinde lisans mezunları için KPSSP3 puanı, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı kullanılacak. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapacak. Yerleştirme ücreti 30,00 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

KPSS-2022/12 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar