Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası 65 araştırmacı ve uzman yardımcısı alacak!

Merkez Bankası personel alımı ilanı yayınlandı. Araştırmacı ve uzman yardımcısı kadrolarına KPSS şartsız 65 personel alınacak. Alınacak personel, İstanbul ve Ankara'da istihdam edilecek. Peki, Merkez Bankası personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları...

Merkez Bankası 65 araştırmacı ve uzman yardımcısı alacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası personel alacak. Yayınlanan ilana göre Merkez Bankası, tam zamanlı 25 Araştırmacı ve bilişim alanında çalıştırmak üzere yine tam zamanlı kadrolu 40 uzman yardımcısı alacak. Peki, Merkez Bankası personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları!

MERKEZ BANKASI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, 16.11.2021 tarihinden 13.12.2021 tarihi saat 17.30’a kadar Bankanın internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), aşağıdaki belgelerin yüklenmesi suretiyle elektronik yolla yapılacak. Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

1. Fotoğraf
2. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi
3. Yabancı Dil Belgesi (YDS, E-YDS, TOEFL iBT, CAE veya CPE)
4. Özgeçmiş

MERKEZ BANKASI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

- 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olmak.

- En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, işletme mühendisliği, finans, matematik, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik, ekonometri alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.

Haberin Devamı

- 01.01.2019 tarihinden sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

- 01.01.2018 tarihinden sonra yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language InternetBased Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 96 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) A veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak.