Gazete Vatan Logo

Kültür ve Turizm Bakanlığı 165 personel alacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! 165 personel alınacak! Yayımlanan ilana göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın taşra birimlerinde 2020 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın sözleşmeli 96 büro personeli, 6 bahçıvan ve 65 temizlik personeli alımı yapılacak. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı nasıl yapılır? İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 165 personel alacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı yayınlandı. İlana göre, 96 büro personeli, 6 bahçıvan ve 65 temizlik personeli alımı yapılacak. İlanın başvuru şartları yayınlandı. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı nasıl yapılır? İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları!

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NASIL YAPILIR?

Başvurular elektronik ortamda 22-30 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvurmak isteyen adaylar, Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecek. Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacak. Adaylar sadece bir il ve öğrenim durumuna göre bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

Başvuracak adaylarda aranılan nitelikler ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartlar ve

ilan edilen münhal pozisyon için belirtilen özel şartlar aranır:

Türk Vatandaşı olmak,

Haberin Devamı

Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

İlanın detayları için tıklayın