Gazete Vatan Logo

Kadro ihdası ne demek? EGM’ye Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 bin yeni polis kadrosu ihdas edildi!

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 119) yayımlandı. 10 bin yeni polis kadrosu ihdas edilirken iki kuruma da 20 kadro ihdas edildi. Peki, kadro ihdası nedir, 10 bin yeni polis kadrosu ihdası ne demek? Resmi Gazete Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kadro ihdası ne anlama gelir?

Kadro ihdası ne demek? EGM’ye Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 bin yeni polis kadrosu ihdas edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatına 1 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, 3 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı ve 1000 polis memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına 9000 polis memuru, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı merkez teşkilatına 1 şube müdürü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatına 3 daire başkanı ve 16 şube müdürü kadrosu ihdas edildi. Peki, Kadro ihdası ne demek, 10 bin yeni polis kadrosu ihdası ne nedir? Resmi Gazete Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kadro ihdası…

Kadro ihdası ne demek, 10 bin yeni polis kadrosu ihdası ne nedir?

Kurumu, teşkilatı, sınıfı, unvanı ve derecesi belirtilmek üzere yeni bir kadronun usulüne uygun olarak mevcut hale getirilmesidir. Kadro ihdası mevcut kadro sayısında artış sonucunu doğurur.

Bir kadroya atama yapabilmek için öncelikle kadro olması gerekmektedir. Örneğin polis alımı yapılacak, 100 bin kadrosunun hepsi doluysa yani daha fazla polis alımı yapılamıyorsa ihtiyaç da varsa kadro ihdası yoluna gidilir. Kadro ihdasları kanun ile olmaktadır.

Haberin Devamı

Kadro ihdasları, ilgili kurumun kısa ve orta vadede ortaya çıkacak ihtiyacını gidermeye yöneliktir. Kadro dağılımı teknik bir detaydır, kadro ihdas edilmesi hemen bu yıl alımların yapılacağı anlamına gelmez.

Kadro ihdası ile Bakanlığa tahsis edilecek polis kadroları; POMEM ve PMYO için ya da sadece biri için de kullanılabilir.

EGM açıklaması olmadığı takdirde 19 bin polis alımı yapılacak algısına girmek doğru olmayacaktır.