Gazete Vatan Logo

En az lise mezunu 4/B sözleşmeli temizlik personeli alacak! İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı başvuru şartları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı duyurdu. Personel alımı yapılacak. Yayımlanan ilana göre, Bakanlık 4/B sözleşmeli temizlik personeli alacak. İlan, Kariyer Kapısı Platformunda yayımlandı. Peki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte temizlik personeli alımı başvuru şartları!

En az lise mezunu 4/B sözleşmeli temizlik personeli alacak! İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı başvuru şartları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında sözleşmeli destek personeli (Temizlik Personeli) alınacak.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden 26 Ekim 2022 -5 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranacak genel şartlara ilave olarak;

- Herhangi bir Ortaöğretim (Lise veya dengi okul) mezunu olmak.

- Sağlık bakımından destek personeli (temizlik personeli) olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.

- KPSS’ye girmiş ve (2020-KPSS Ortaöğretim) sonuçlarına göre KPSS P94 puanı almış olmak.

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacak.

Haberin Devamı

- Yerleştirme işlemi yapılan adaylar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3’üncü maddesi uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak.

- Başvurma genel ve özel şartlar ile yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, ayrıca aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenilen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacak.