Gazete Vatan Logo

Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında münhal bulunan 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre Diyanet Akademisine aday din görevlisi (Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım) alınacak. Peki, Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek?

Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı 6200 personel alımı yapacak. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 6200 Personel alımı yapılacağı geçtiğimiz ay açıklanmıştı. Başvuru sonuçları kapsamında adaylara sözlü sınav yapılacak. Peki, Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek?

Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre, müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 26.12.2022-06.01.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacak.

Diyanet Sözleşmeli personel alımı başvuruları KPSS Puanı ile yapıldığından değerlendirmelerde KPSS puanına göre yapılacaktır. Bu kapsamda adayların Lise için KPSSP122, Ön Lisans için KPSSP123 ve Lisans mezunları için KPSSP124 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı üzerinden yapılacak değerlendirme ile en yüksek puandan en düşük puana kadar atama yapılacak.

Haberin Devamı