Gazete Vatan Logo

Almanya işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Almanya işçi alımı şartları!

Almanya havalimanlarında çalıştırılmak üzere Türkiye’den işçi alımı ile ilgili süreç başladı. Türk işçi alımına onay verilmesinin ardından büyük ilgi toplayan işçi alımı süreci ile ilgili detaylar da belli oldu. Türkiye'den gelen işçilerin barınma ihtiyaçları işveren tarafından karşılanacak. Başvurular 20-40 yaş aralığında olan adaylardan alınacak. Almanca şartı bulunan işçi alımında, ihtiyaç haline Almanca dil kursu da verilecek. Peki, Almanya işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Almanya işçi alımı şartları!

Almanya işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Almanya işçi alımı şartları!

Almanya işçi alımı için süreç başladı! Havalimanlarında işgücü eksikliğini gidermek için Türkiye’den personel alımı ile ilgili süreç hayli ilgi toplamıştı. Türkiye’den pek çok işçi de gözünü Almanya’ya çevirdi. Türk çalışanlar, Almanya’nın sunduğu bu fırsattan yararlanmak için başvuru süreci ile ilgili detayları araştırıyor. Başvuru şartları belli oldu. Peki, Almanya işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Almanya işçi alımı şartları!

Türk işçi alımı için öncelik Türkiye’de havalimanında çalışan ve bu konuda mesleki deneyimi olan kişilere verilecek. Özellikle, havaalanı yer hizmetleri, check-in, havalimanı güvenliği ve bavul taşıma bölümlerinde mesleki deneyimi olanlar işe hemen alınacak.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Almanya işçi alımı ile ilgili ilanlar kariyer sitelerinden yayınlanmaya başlandı. Başvurular, belgeler tamamlandıktan sonra danışmanlar aracılığıyla iletiliyor. Konsolosluklardan veya yurt dışı iş danışmanlık firmalarından süreç ile ilgili detaylar öğrenilebilecek.

Haberin Devamı

KAÇ KİŞİ ALINACAK?

7 bin 8 bin kişilik bir işçi açığı var. Türkiye'den şimdilik 2 bin kişi isteniyor.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI ŞARTLARI!

- Türkiye'den gelen işçilerin barınma ihtiyaçlarını işveren sağlayacak.

- Başvurularda 20 ile 40 yaş aralığı şartı getirildi. Ayrıca A2 seviyesinde Almanca dilinin bilinmesi gerekiyor.

- İhtiyaç halinde hızlandırılmış dil kursu da verilecek.

- Başvuran kişilerin güvenlik kontrolleri yapılacak, pasaportların ve diğer belgelerin de tam olması gerekiyor.

- Seçimde en büyük öncelik Almanca dilbilgisi olacak. O yüzden Almanca eksiği olanların bir an önce A2 seviyesinde Almanca öğrenmeleri gerekiyor.

MAAŞ NE KADAR?

Kargo, bavul ve yer hizmetleri gibi ihtiyaçlar var. Bu departmanlara göre maaşlarda değişiklik gösterecek. Saatlik ücreti 14 Euro 25 cent.

SADECE ALMANYA DEĞİL PEK ÇOK ÜLKE İLE İŞGÜCÜ ANLAŞMASI VAR

 Türkiye’nin yabancı ülkeler ile işbirliği bulunuyor. İŞKUR da işgücü anlaşmaları imzalamaya devam ediyor. Almanya’nın yanı sıra, Hollanda, Fransa, İsveç ve Hollanda gibi çok sayıda ülke personel alacak. Libya, Kuveyt, Ürdün ve Katar da Türk işçi alımı için ilanlar yayınlıyor. Yurt dışında çalışacaklar için yayınlanan ilanların bazılarında dil şartı da aranmıyor. Nitelikli personel alımı yapmak isteyen ülkeler, maaş, sosyal haklar ve kalacak yer konusunda bile pek çok imkan sunuyor.

Haberin Devamı