Gazete Vatan Logo

Öğretmen maaşları ne kadar oldu? Temmuz 2022 zamlı öğretmen maaşları belli oldu! Yeni öğretmen maaşları kaç TL oldu?

Öğretmen maaşı 2022 temmuz zammı için aramalar arttı. Öğretmen maaşları ne kadar oldu 2022, En düşük öğretmen maaşı kaç TL? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon Haziran’da yüzde 4,95 artışla yıllık yüzde 78,6 seviyesine yükseldi. Böylece 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenen memur ve emekli için maaş zammı da netlik kazandı. Peki, Öğretmen maaşı 2022 ne kadar oldu? Branşlara göre öğretmen maaşları belli oldu mu?

Öğretmen maaşları ne kadar oldu? Temmuz 2022 zamlı öğretmen maaşları belli oldu! Yeni öğretmen maaşları kaç TL oldu?

Öğretmen maaşı zammı merak içinde bekleniyor. TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından öğretmen maaşları da belli oldu. Haziran enflasyonuna göre memur ve emekli zammı yüzde 41,69 zam geldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada memurların temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödenecek. Peki, Öğretmen maaşları ne kadar oldu 2022? Öğretmen maaşı 2022 temmuz zammı ile en düşük kaç TL, branşlara göre yeni öğretmen maaşları belli oldu mu?

ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU 2022?

En düşük memur maaşı 9 bin lira, emekli maaşı 6 bin liraya çıktı.  Öğretmen maaşı ise 12.295 TL oldu. emekli öğretmen maaşı ise 7.483 lira oldu.