Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı? 2022 uzman öğretmenlik sınavı başvuruları başladı mı, gerekli şartlar nelerdir?

Uzman öğretmenlik eğitim programı 18 Temmuz - 05 Eylül 2022, Başöğretmenlik eğitim programı ise 18 Temmuz - 19 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru yapabilmek için öncelikle uzman öğretmenlik eğitimlerinin tamamlanması gerekiyor. 500 binden fazla öğretmen, uzman öğretmenlik eğitimlerine hak kazandı. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, Uzman Öğretmenlik sınavı başvuru tarihi ve şartları belli mi?

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı? 2022 uzman öğretmenlik sınavı başvuruları başladı mı, gerekli şartlar nelerdir?

Uzman Öğretmenlik sınavı başvuru tarihi ve şartları için yapılan aramalar yoğunlaştı. Uzman öğretmenlik eğitimleri geçtiğimiz günlerde başladı, 5 Eylül 2022 tarihinde sona erecek. Eğitimlerin sona ermesinin ardından uzman öğretmenlik sınav başvuruları başlayacak. MEB merak edilen sorulara yönelik bilgileri paylaştı. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? 2022 uzman öğretmenlik sınavı başvuruları başladı mı, gerekli şartlar nelerdir?

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN?

Eğitimler sonrası yazılı sınav sonuçları 26 Eylül – 3 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Uzman Öğretmenlik eğitimleri tamamlandıktan sonra sınavlar sonbahar mevsiminde yapılacak. Sınav tarihi 19 Kasım 2022 olarak belirlendi.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Uzman ve başöğretmenlik eğitim programı sonu yazılı sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde ilan edilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI

a) Yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aday öğretmenlik dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunmak,

Haberin Devamı

b) Öğretmen olarak görev yapıyor olmak,

c) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak,

ç) Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 180 saatlik Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olmak,

d) Uzman Öğretmenlik Mesleki Gelişim Çalışmalarını tamamlamış olmak, şartları aranacaktır. Başöğretmen unvanı için yapılacak yazılı sınava başvuruda bulunacak uzman öğretmenlerde aranacaktır.