Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik sınavı maaş farkı ne zaman yatacak? Uzman öğretmen ve başöğretmen maaş farkı ne kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Öğretmen Kariyer Basamakları sınavlarına katılan öğretmenler, sınavda başarılı olurlarsa başarılı olması durumunda bu fark maaşlarına yansıyacak. Başöğretmen ve uzman öğretmen unvanına sahip olan öğretmenlerin alacakları ücretler değişecek. Peki uzman öğretmen ve başöğretmen maaş farkı ne kadar? Uzman öğretmenlik sınavı maaş farkı ne zaman yatacak?

Uzman öğretmenlik sınavı maaş farkı ne zaman yatacak? Uzman öğretmen ve başöğretmen maaş farkı ne kadar?

Öğretmenlikte 10 yılını dolduran, uzman öğretmen olmak isteyenler ile uzman öğretmen derecesinde olup başöğretmen kademesine geçmek isteyen öğretmenler 19 Kasım’da sınavlara katıldı. Uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavlarında 70 ve üzeri alan öğretmenler başarılı sayılarak hem maaşlarında hem de tazminat tutarlarında artış yaşayacak. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı maaş farkı ne zaman yatacak?

Uzman öğretmen ve başöğretmen maaş farkı ne kadar?

Öğretmenlerin kademe atlamasıyla alacakları maaşlar ise değişiklik gösterecek.

Örneğin meslekte 10 yılını dolduran normal bir öğretmen 11 bin 819 TL maaş alırken uzman öğretmen unvanına sahip olduktan sonra 13 bin 161 TL maaş alacak. Uzman öğretmen olmaya hak kazanan öğretmenlerin maaşlarına ek olarak 1. 342 TL yansıtılacak.

MEB takvimine göre sınav sonuçları 12 Aralık tarihinde Bakanlığın resmi internet sayfasından erişime açılacak.

Sınav değerlendirmeleri, 100 puan üzerinden yapılırken yanlış cevap sayıları doğru yanıtları etkilemeyecek. 70 ve üzeri puan aday adaylar uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavlarında başarılı olacak.

Haberin Devamı

Uzman öğretmenlik sınavı maaş farkı ne zaman yatacak?

Sınav sonuçlarının açıklanması ardından uzman öğretmen olmaya hak kazanan adaylar 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla geçerli olacak uygulama ile ek maaşlarını almaya başlayacak.