Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? e-devlet sözleşmeli mülakat sonuçları sorgulama ekranı!

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları hakkındaki aramalar arttı. 15 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları e-devlet sistemi üzerinden öğrenilebilecek. Sözlü sınav sonuç ekranı ile sorgulanabilecek sonuçları içinde 60 ve üzerinde alan adaylar tercih yapabilecek. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanır, saat kaçta?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? e-devlet sözleşmeli mülakat sonuçları sorgulama ekranı!

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları e devlet sonuç ekranından sorgulandıktan sonra tercih yapılabilecek. 15 bin öğretmen atamaları için sözlü sınav Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 12-27 Kasım 2021 tarihleri arasında yapıldı. Sonuçlar e devlet üzerinden sözlü sınav sonuç ekranı aracılığıyla sorgulanabilecek. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 2021 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak? e-devlet sözleşmeli mülakat sonuç sorgulama ekranı…

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15 bin ek sözleşmeli öğretmen ataması için yapılan mülakatların sonuçları 27 Aralık Pazartesi günü yayımlanacak. e-devlet sonuç ekranı üzerinden sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları yayımlanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUCU SORGULAMA

Sınav sonuçlarının açıklanacağı saat ise henüz belli olmadı. Konuyla ilgili açıklama "https://personel.meb.gov.tr/" internet sitesi üzerinden ve MEB'in sosyal medya hesaplarından yapılacak.

Haberin Devamı

Kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumun elektronik ortamda tercih edebilecektir.

E DEVLET SÖZLÜ SINAV SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Kurum tercih başvuruları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle e-devlet sistemi üzerinden alınacak olup adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe veya il millî eğitim müdürlüğüne gitmeyeceklerdir.

Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını Ek-4 Takvim’de belirlenen tarihin son günü, gün sonu itibarıyla (Saat 23.59.59) tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Haberin Devamı

Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Ön Başvuru aşamasında hangi alana başvuru yapılmışsa Tercih Başvurusu aşamasında o alanda tercih yapılabilecektir.