Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları kadroya mı alınacak, Kültür Bakanlığı sanatçılarına kadro mu verilecek?

Sözleşmeliye kadro konusu 28 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.” Açıklamasının ardından bugün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro konusunda açıklamalarda bulundu. Peki, Sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları kadroya mı alınacak, Kültür Bakanlığı sanatçılarına kadro mu verilecek?

Sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları kadroya mı alınacak, Kültür Bakanlığı sanatçılarına kadro mu verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda 30'un üzerinde sözleşmeli personel statüsünün olduğunu belirterek bu alanı disipline etmek için düzenlemeye gittiklerini söyledi. Peki, Sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları kadroya mı alınacak, Kültür Bakanlığı sanatçılarına kadro mu verilecek?

 

SÖZLEŞMELİ KÜLTÜR BAKANLIĞI SANATÇILARI KADROYA MI ALINACAK?

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsam genişledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemeye 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ettiklerini açıkladı.

Araştırma görevlileri ve sanatçılar, kabine sonrası yapılan açıklamalarda yer almayan gruptaydı.

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin hayata geçirilmesiyle ilgili Kabine Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi şartların yer alacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları söyledi;

"Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.

Haberin Devamı

KİMLER KADRO KAPSAMI DIŞINDA?

Kadro kapsamı dışında kalanlar;

Sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadroya geçen personelin, kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacağını bildirdi.

Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenlerin, sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebileceğini kaydeden Erdoğan, "Böylece kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli-kadrolu statüsünü daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeliye kadrodaki hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclise sunularak hayata geçmesini sağlayacaklarını belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçeceği tarihle ilgili şunları söyledi;

"EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri Aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız."