Gazete Vatan Logo

Seminerler online olacak mı, Haziran’da seminerler uzaktan mı? Öğretmen seminerleri ne zaman, kaç hafta, nasıl yapılacak? Haziran öğretmen seminerleri 2022!

Seminerler online mı, seminerler uzaktan mı? Yaz tatili için az bir süre kalırken öğretmenlerin meslek eğitim programı hakkında yaptıkları araştırmalar da arttı. Seminer için okula gidip gitmeyeceklerini sorgulayan öğretmenler “Öğretmen seminerleri online mı, nasıl olacak, öğretmen seminerleri ne zaman haziran, kaç hafta?

Seminerler online olacak mı, Haziran’da seminerler uzaktan mı? Öğretmen seminerleri ne zaman, kaç hafta, nasıl yapılacak? Haziran öğretmen seminerleri 2022!

Seminerler ne zaman, nasıl olacak, online mı, uzaktan mı? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaklaşık 1 milyon öğretmene yönelik gerçekleştirilen mesleki çalışma programının detayları belirlendi.

Seminerler online mı, uzaktan mı, nasıl olacak?

Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programı, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden online olarak yapılacak.

Öğretmen seminerleri ne zaman kaç hafta?

Öğretmenlerin 2022 Haziran dönemi mesleki çalışma programı, 20-24 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İdari izinli sayılacak

Öğretmenlere iki müjdesinin olduğunu söyleyen Bakan Özer, "Mesleki çalışma dönemlerinde, ikinci dönem ve ara dönemde olduğu gibi okul kapandıktan sonra 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma döneminde yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz, okula gelmeyecekler.

Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitim yoluyla mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Birinci müjdemiz bu. İkincisi 27-30 Haziran tarihleri arasında da Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi girişimlerini kendileri planlayacaklar." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı