Gazete Vatan Logo

Polis maaş promosyonu anlaşmasında son durum ne? Polislere ne kadar maaş promosyonu verilecek?

Emniyet personeli promosyon miktarı sosyal medyada gündem oldu. Polislere verilecek maaş promosyonu günlerdir Twitter’da konuşuluyor. Henüz miktar duyurulmadı. Emniyet-Sen Başkanı Faruk Sezer’den polis memurlarının beklentileri ile ilgili açıklama geldi. Peki, Polis maaş promosyonu anlaşmasında son durum ne? Polislere ne kadar maaş promosyonu verilecek? Polis maaş promosyonu 50 bin mi, 75 bin mi? İşte Polise promosyonun detaylar ve merak edilenler…

Polis maaş promosyonu anlaşmasında son durum ne? Polislere ne kadar maaş promosyonu verilecek?

Kamu kurumlarının bankalarla olan anlaşmalarında promosyon miktarları gündem olmaya devam ediyor. Önce Adalet Bakanlığı personeline verilecek 40 bin lira promosyon gündem olmuştu. İBB personeline maaş promosyonu anlaşması beklenirken polislere verilecek promosyon da günlerdir sosyal medyanın gündeminde yer aldı. EGM personeli ve polislere verilecek promosyon ile ilgili detayların netleşmesi beklenirken Emniyet-Sen Başkanı Faruk Sezer promosyon beklentilerini paylaştı. Peki, Polis maaş promosyonu anlaşmasında son durum ne? Polislere ne kadar maaş promosyonu verilecek? İşte detaylar…

Emniyet Genel Müdürlüğü maaş promosyonuyla ilgili Twitter’da beklentilerini paylaşan EGM personeli yeni anlaşmanın 1 hafta içinde duyurulmaması halinde taleplerini artıracaklarını duyurdular.

POLİS MAAŞ PROMOSYONU 50 BİN Mİ?

Vakıfbank ile yapılan 300 taksitle toplam 10.800 TL maaş promosyonu anlaşmasına itiraz ediyor. EGM personeli adına Emniyet-Sen Başkanı Faruk Sezer’den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Sezer "Anlaşmanın 1 haftaya kadar açıklanması halinde en az 50.000 TL istiyoruz. Anlaşma kasım, aralık ayına sarkarsa, hatta ocak ayına sarkarsa en az 75.000 TL istiyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

EGM POLİS MAAŞ PROMOSYONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Eylül’de polislerin maaş promosyonu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Polisimizin maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL'den 300 TL'ye çıkarak yüzde 188 artış sağlanmıştır. Protokolde ısrarla anlamamazlıktan gelinen bir nokta da promosyon ödemesinde her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacak oluşudur. Yani 300 TL sabit bir rakam değildir. Bu, Türk Polis Teşkilatı’nın tarihindeki en yüksek promosyon ödemesidir. Promosyon ödemelerindeki memur maaş zammı oranındaki artış, 2023 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır.

Tüm bunlara rağmen 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir. Bu görüşmeler halen devam etmektedir.

Haberin Devamı

Henüz bu görüşmeler sonuçlanmamışken, maaş promosyonu üzerinden algı operasyonuna girişmek, bundan siyasi rant elde etmeye çalışmak iyi niyetle açıklanamaz. Bu, büyük fedakarlıklarla görev yapmakta olan meslektaşlarımızın çalışmalarına destek değil adeta köstek olmaktır.”