Gazete Vatan Logo

Memur zam oranı ne kadar oldu? 2022 Temmuz ayı enflasyon farkı kaç oldu? Memur ve emekli maaşlarının enflasyon farkı ne oldu?

2022 Temmuz enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşı enflasyon farkı merak ediliyor. Memurlar en son temmuz ayında zam aldı. 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor. Memur ve emeklilerin ocak 2023 maaş zammı için ilk rakam netleşti. Peki, Memur zam oranı ne kadar oldu? 2022 Temmuz ayı enflasyon farkı kaç oldu? Memur ve emekli maaşlarının enflasyon farkı ne oldu? İşte detaylar…

Memur zam oranı ne kadar oldu? 2022 Temmuz ayı enflasyon farkı kaç oldu? Memur ve emekli maaşlarının enflasyon farkı ne oldu?

TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı enflasyonuyla birlikte memur ve memur emeklilerinin ocak 2023 maaşı zammı için ilk rakam ortaya çıktı.

TEMMUZ AYI ENFLASYONU KAÇ OLDU?

TÜİK verilerine göre, enflasyon temmuz ayında TÜFE'de yüzde 2,37 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 79,60'a yükseldi.

MEMUR ZAM ORANI NE KADAR OLDU?

Ocak 2023’te memur ve memur emeklilerinin maaşlarına enflasyon farkı oluşurşa toplu sözleşmeye göre yüzde 8 oranında zam yapılacak.

Temmuz enflasyonuna bakıldığında aylık TÜFE 2.37 seviyesinde geldi. Memur ve memur emeklileri için henüz zam farkı oluşmadı. Ocak ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon oranı ile birlikte memur ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı da netlik kazanacak.