Gazete Vatan Logo

Memur ve sözleşmeli personel yemek yardımı ne kadar oldu?

Memur ve sözleşmeli personeli ilgilendiriyor! Asgari yemek ücretleri belirlendi. Yiyecek Yardımı Yönetmeliği yayınlandı. Yönetmeliğe göre, devlet memurları ve sözleşmeli personellerin öğle yemeği servisinden faydalanmaları halinde alınacak olan asgari yemek ücretleri belirlendi. Peki, Memur ve sözleşmeli personel yemek yardımı ne kadar oldu? Memurların yemek yardımı kurumdan kuruma değişiyor mu? Yemekhanesi olmayan kurumlarda memurlar ne yapacak? İşte 2022 yılı asgari yemek bedelleri ve memurun yemek yardımı ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Memur ve sözleşmeli personel yemek yardımı ne kadar oldu?

Milyonlarca Memur ve sözleşmeli personeli ilgilendiriyor! Asgari yemek ücretleri belli oldu. Memur ve sözleşmeli personel için yiyecek yardımı yönetmeliği yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre, yemekte günlük asgari tutar belirlendi. Peki, Memur ve sözleşmeli personel yemek yardımı ne kadar oldu? Memurların yemek yardımı kurumdan kuruma değişiyor mu? Yemekhanesi olmayan kurumlarda memurlar ne yapacak? İşte 2022 yılı asgari yemek bedelleri ve memurun yemek yardımı ile ilgili bilmeniz gerekenler...

MEMUR VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL YEMEK YARDIMI NE KADAR OLDU?

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği'ne göre, memur ve sözleşmeli personeller öğle yemeği servisinden faydalanırsa günlük asgari 2.07 lira, azami de 10.09 lira ücret ödeyecek.

MEMURLARIN YEMEK YARDIMI İLDEN İLE DEĞİŞİYOR MU?

Resmi Gazete'de yer alan karara göre yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, Yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle karşılanacak. Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınacak.

Haberin Devamı

Kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını, hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak aşağıdaki tabloda belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilecek.