Gazete Vatan Logo

Memura enflasyon farkı nasıl hesaplanır, memur enflasyon farkı ne kadar oluştu? Memur toplu sözleşme enflasyon farkı

Türkiye İstatistik Kurumu ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyatları ocakta yıllık yüzde 57,68 oldu. Yİ-ÜFE (2003=100) 2023 yılı ocak ayında bir önceki aya göre %4,15, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,15, bir önceki yılın aynı ayına göre %86,46 ve on iki aylık ortalamalara göre %125,53 artış gösterdi. Peki, Memur enflasyon zammı kaç oldu, memur enflasyon farkı 2023 ne kadar? İşte memur toplu sözleşme zammı 2023…

Memura enflasyon farkı nasıl hesaplanır, memur enflasyon farkı ne kadar oluştu? Memur toplu sözleşme enflasyon farkı

Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayına ilişkin enflasyon rakamlarını duyurdu. Ocak'ta enflasyon yüzde 57,68 olarak gerçekleşti.  TÜİK, Ocak ayı enflasyon oranını açıkladı. TÜFE, Ocak ayında aylık %6,65 oranında artış gösterirken yıllık %57,68 oldu. ÜFE ise aylık %4,15 oranında yükseldi, yıllık bazda %86,46 olarak kaydedildi. Enflasyonda aylık yükseliş serisi 48. ayda da devam ederken yıllık oranda ise baz etkisi ile düşüş kaydedildi. Peki, Memur enflasyon zammı kaç oldu, memur enflasyon farkı ne kadar? İşte memur toplu sözleşme zammı 2023 ve memur enflasyon farkı 2023…

MEMUR ENFLASYON FARKI 2023 NE KADAR OLDU?

Toplu sözleşme hükümlerine göre 2023 haziranda memur ve emeklilere verilmesi gereken zam oranı %6 ; Daha ocak ayında enflasyon % 6.65.

ENFLASYON FARKI NEDİR?

Enflasyon farkı belirli bir zaman diliminin başka bir zaman dilimine göre enflasyonda yaşanan artış veya düşüşün oranıdır. Emekli maaşları al ayda bir defa enflasyon farkına göre Temmuz ve Ocak ayında zamlanır. Temmuz ayında Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte bir önceki yılın Aralık ayına göre 6 ayda yaşanan enflasyon farkına göre zam yapılıyor.

Haberin Devamı

Ocak ayında ise Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte bir önceki yılın Haziran ayına göre 6 ayda yaşanan enflasyon artışına göre Ocak ayında emekli maaşlarına zam yapılıyor.

ENFLASYON FARKI NASIL HESAPLANIR?

Enflasyon Farkı= Maaş/Ücretlerdeki Artış Oranı-Enflasyon Oranı sonucunda (-) negatif,

Enflasyon Farkı= Enflasyon Oranı-Maaş/Ücretlerdeki Artış Oranı sonucunda (+) çıkması pozitif sayı olması halinde, maaş vb. ücretlere "enflasyon farkı" şeklinde ilave bir artış yapılması yapılmaktadır.