Gazete Vatan Logo

MEB tayin takvimi açıklandı mı, öğretmen il içi ve dışı tayin 2023 ne zaman? Öğretmen tayin takvimi 2023!

MEB il içi ve dışı tayin 2023 ne zaman, öğretmen tayin takvimi açıklandı mı? MEB tayin takvimi 2023 ile ilgili aramalar Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ilk duyurusunu atama bekleyen öğretmenler için yapmasının ardından yoğunluk kazandı. Peki, öğretmen il içi ve dışı tayin 2023 ne zaman? MEB tayin takvimi açıklandı mı?

MEB tayin takvimi açıklandı mı, öğretmen il içi ve dışı tayin 2023 ne zaman? Öğretmen tayin takvimi 2023!

Milli Eğitim Bakanı’nın seçilmesinin ardından yapılan açıklamada “Yeni kabinemiz hayırlı olsun. İlk duyurum değerli öğretmenlerimiz için olacak. Arkadaşlar kadro sayısı bellidir, ihtiyaçlar önceden tespit edilmiştir.” İfadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından “MEB tayin takvimi açıklandı mı, öğretmen il içi ve dışı tayin 2023 ne zaman?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.

MEB tayin takvimi açıklandı mı, öğretmen il içi ve dışı tayin 2023 ne zaman?

Her yıl binlerce öğretmenin yer değiştirmesini sağlayan tayinler yer değişikliği yapacak öğretmenler tarafından bekleniyor. Öğretmen 2023 il içi ve il dışı yer değiştirme takviminin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz seneler baz alınırken 2023 yılı il içi yer değiştirme süreci Haziran son haftası, il dışı yer değiştirme süreci ise temmuz ayının son haftası başlayacağı tahmin ediliyor.

2023 il içi ve il dışı takvimin açıklamasıyla birlikte öğretmenlerden MEBBİS üzerinden tercihleri toplanacak ve sonuçlar açıklanacaktır. İl içi yer değiştirme sonuçları Valilikler tarafından, il dışı yer değiştirme sonuçları ise Bakanlık tarafından açıklanmaktadır.

Haberin Devamı