Gazete Vatan Logo

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak? Gözler EKPSS sonuçları için ÖSYM’de!

EKPSS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açılacak? EKPSS tercih sonuçları memur olmak isteyenler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren adaylar için EKPSS tercihleri Ocak ayında alındı. 2022 EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için ÖSYM’nin açıklayacağı tercih sonuçları sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre engelli atamaları 17 Şubat tarihinde yapılacak. Peki, EKPSS tercih sonuçları açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak? Gözler EKPSS sonuçları için ÖSYM’de!

EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, EKPSS sonuçları açıklandı mı? EKPSS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. EKPSS atama kurası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek. Engelli Memur Atama kurası, canlı yayınla da takip edilebilecek. Peki, EKPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak? EKPSS tercih sonuçları için gözler ÖSYM’ye çevrildi.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

EKPSS tercih sonuçları, 17 Şubat 2022 Perşembe günü, saat 12.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan tören sonrası açıklanacak.

KURA İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme yapılırken;

6.1 Kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek, bunlardan herhangi birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

6.2 657 sayılı Kanunun 36 nci maddesine göre 11 inci dereceli kadrolar için ilkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacaktır.

6.3 657 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecektir. İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecektir. Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir. Kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecektir. Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecektir. İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecektir.

Haberin Devamı