Gazete Vatan Logo

Ek ders ücreti ne kadar 2022? Gündüz, gece ek ders ücreti, özel eğitim, takviye kursu ek ders ücreti ile sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti belli oldu!

Ek ders ücreti ne kadar? 2022 Ocak ayı itibariyle öğretmenlerin alacağı ek ders ücretleri netleşti. Memur maaşlarına yapılan zamla birlikte, öğretmen maaşları da arttı. Enflasyon farkı ile birlikte memurlar bu yıl yüzde 30,5 oranında zam yapıldı. Ek ders ücretleri ise zammın ardından merak ediliyordu. Peki, 2022 ocak ayı öğretmen ek ders ücreti ne kadar? Öğretmen ek ders ücreti ne zaman yatar?

Ek ders ücreti ne kadar 2022? Gündüz, gece ek ders ücreti, özel eğitim, takviye kursu ek ders ücreti ile sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti belli oldu!

Ek ders ücreti ne kadar oldu, arttı mı? 2022 öğretmen ek ders ücreti belli oldu. Memur maaşlarıyla birlikte öğretmenler 2022 ocak ayında yüzde 30,5 oranında zam alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'ndan sonra milyonlarca memurun merakla beklediği ek zam oranlarını açıkladı. Erdoğan açıklamasında “Memurlarımızın maaşlarında temmuz-aralık ayı enflasyon farkı ve toplu sözleşme gereği olarak toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Bununla kalmadık, memurlarımızın ocak ayındaki yüzde 5'lik toplu sözleşme dönem zammını yüzde 2,5 artışla yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkararak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz." İfadesini kullandı. Memur ek zamlarının ardından öğretmen ek ders ücretleri de netlik kazandı. Peki, Gündüz, gece ek ders ücreti, özel eğitim, takviye kursu ek ders ücreti ile sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti ne kadar oldu 2022?

EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenlerin 2022 yılı ilk altı ayı için ek ders ücretleri netleşti.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022 yılı Ocak- Haziran dönemini kapsayan, kamu personeli mali ve sosyal haklar genelgesini yayımladı. Bakanlık, maaş kalemlerini, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı dahil toplamda %30,95 oranında artırdı.

Genelgeye göre 1 Ocak-30 Haziran2022 tarihleri arasını kapsayan dönemde aylık katsayı 0,235445 olacak.

Gündüz ek ders: 27.29 Lira olacak

Sözleşmeli öğretmen: 23,41 Lira olacak

Takviye kursu ek ders: 54,57 Lira oldu

Gece ek ders: 29,191 Lira olacak

Özel eğitim ek ders: 34,09 Lira oldu