Gazete Vatan Logo

20 bin yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 20 bin yeni öğretmen atama branş dağılımı belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan atama bekleyen milyonlarca öğretmen adayına müjde verdi. 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Peki 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

20 bin yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 20 bin yeni öğretmen atama branş dağılımı belli oldu mu?

20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak, branş dağılımı belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarına yönelik yaptığı açıklamayla atama bekleyen öğretmenleri sevindirdi.

20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

20 bin öğretmen atamasına ilişkin tarih henüz belli değil. Bakan Özer konuya dair daha önce yaptığı açıklamada "Öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı ile çalışmamızı tamamladık. Eylül'ün ilk haftası atama yapılacak şekilde süreci paylaşacağız" demişti.

20 bin öğretmen atama branş dağılımı belli oldu mu?

20 bin öğretmen ataması branş dağılımı da henüz netlik kazanmadı. Bakan Özer daha önce yaptığı açıklamada, "İnşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk haftasında atamalar yapılacak şekilde süreci kamuoyuyla paylaşacağız. Atamaların yüzde 50'sini İstanbul'da yapacağız. Atayacağımız öğretmenler de branş olarak okul öncesi öğretmenlik alanına vereceğiz. Okul öncesi eğitim ciddi bir sıkıntısı vardı. Son 6 ay içerisinde 400 bin çocuğumuzu anasınıfıyla buluşturduk. İstanbul'a 1000 yeni anaokulu yapacağız, 2022 sonuna kadar bitireceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan'dan açıklama geldi

Bu açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Her zaman öğretmenlerimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği atama müjdesi için şükranlarımızı sunuyoruz. Atama takvimini en kısa sürede açıklayacağız. Öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olsun." dedi.