Gazete Vatan Logo

Destek kredisiyle kamp malzemeleri de millileşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli proje hamlesi” çağırısının ardından KOSGEB’den kredi alan Türk yatırımcılar kamp malzemelerini millileştirdiler. Yurtdışından ithal edilen bu ürünler destek kredisi sayesinde hem ülkemizdeki talebi karşılıyor hem de Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Destek kredisiyle kamp malzemeleri de millileşti

Pandemi nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlar doğa tatillerini tercih etmeye başladı. Tüm dünyada etkili olan koronavirüs ile birlikte evlerinde kalan insanlar hastalığın etkisini azaltması ile birlikte doğal alanlara daha fazla rağbet göstermeye başladı. Kalabalıktan kaçan çok sayıda vatandaş pandemi sonrası kamp alanlarında tatil yapmayı tercih ediyorlar. Kamp malzemeleri alanında 30 yıldır yerli kamp üreticiliği yapan Tuncay Şentürk, KOSGEB’den aldığı destek kredisiyle çok sayıda ürünün yurtdışından ithal edilmesinin önüne geçti. Başta palmiye sobası olmak üzere çok sayıda ürün destek kredisiyle millileşti.



Otuz yıldır yerli kamp malzemeleri üreticiliği yaptıklarını ifade eden Tuncay Şentürk, "Pandemiden sonra kampçılık ciddi oranda arttı. Çünkü insanlar evlerinde sıkıldı. Alışveriş merkezlerinde olmak yerine insanlar kendini doğaya atıyor. Doğadaki konforunu sağlayan ve ihtiyacı olan yöneliyor biz de bu ekipmanları üretiyoruz. Eskiden bu ürünler yurt dışından ithal edilip yüksek fiyatlara satılıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılındaki “Milli Proje Hamlesi” açıklamasının ardından KOSGEB’e başvurduk. Amacımız yüksek fiyata yurtdışından ithal edilen ürünleri yerli ve milli olarak üretmekti. Strateji proje kapsamında heyete katıldık. İlk olarak yurtdışından gelen palmiye sobaların ülkemizde üretilmesi için destek kredisi aldık. Hazırladığımız kalıplarla birlikte kısa sürede üretime başladık. Çin’den ithal edilen bu ürün artık yerli ve milli bir ürün olarak Türkiye piyasasında yerini aldı” diye konuştu. Orcamp kamp malzemeleri üreticisi Şentürk, destek kredisiyle üretilen yerli ürünlerin ısa sürede yurtdışına ihraç etmeye başladıklarını da söyledi.

Haberin Devamı