Gazete Vatan Logo

Kaymakam Maaşları 2023: En yüksek, en düşük kaymakam maaşı ne kadar? Kaymakamlar ne kadar maaş alıyor?

İlçelerde en yüksek mülki idare amiri olarak görev yapan kaymakamların, yılbaşı ile birlikte yeni maaşlarının ne olacağı merak ediliyor. 2023 Ocak ayında pek çok kesimde maaş artışları yaşanacak. Kaymakamların 2023 zam alıp almayacağı, maaşlarında değişiklik olup olmayacağı araştırılıyor. Peki, En yüksek, en düşük kaymakam maaşı ne kadar? Kaymakamlar ne kadar maaş alıyor? Kaymakam maaşlarına zam gelecek mi? Kaymakam maaşları 2023’te ne kadar olacak? Yeni başlayan kaymakam maaşı ne kadar? Kaymakam ne kadar maaş alır? İşte detaylar…

Kaymakam Maaşları 2023: En yüksek, en düşük kaymakam maaşı ne kadar? Kaymakamlar ne kadar maaş alıyor?

İlçelerde görev yapan kaymakamların maaşları merak ediliyor. İlçede en yüksek mülki idare amiri olarak görev yapan kaymakamların 2023 yılı itibariyle maaşlarına yapılacak zamlar şimdiden hesaplanmaya başlandı. Gözler 2023 ocak ayına çevrilirken  en yüksek, en düşük kaymakam maaşına ne kadar zam yapılacağı da araştırılıyor.

 EN YÜKSEK, EN DÜŞÜK KAYMAKAM MAAŞI NE KADAR?

Kaymakam maaşları kişinin meslekte geçirdiği yıl ve kıdeme göre değişiklik göstermektedir. Yeni başlayan kaymakamlar en düşük maaş alırken kıdem ve dereceye kadar maaşlar artıyor. Kaymakam maaşları ortalama 24 bin TL’dir. Ancak bu oran kişinin eş-çocuk durumu, meslekte geçirilen süre, kıdem ve dereceye göre farklılık göstermektedir. En düşük 1. sınıf (4/1) kaymakam maaşı 17 bin 629 TL’dir. En düşük 1. sınıf kaymakam maaşı 17 bin 629 TL iken en yüksek kaymakam maaşı 50 bin TL’ye kadar ulaşmaktadır.