Gazete Vatan Logo

Kamu işçisi zam oranı ve toplu sözleşme 2023! Kamu işçilerinin zam oranı belli oldu mu, kamu işçisi toplu sözleşme ne zaman?

TÜRK-İŞ, kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin talepleri neticelendirmek için toplanıyor. Toplantının ardından kamu işçisinin zam talebi hafta başı itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak. Peki, Kamu işçilerinin zam oranı belli oldu mu, kamu işçisi toplu sözleşme ne zaman? İşte Kamu işçisi zam oranı 2023 ve kamu işçisi toplu sözleşme 2023 hakkında merak edilenler…

Kamu işçisi zam oranı ve toplu sözleşme 2023! Kamu işçilerinin zam oranı belli oldu mu, kamu işçisi toplu sözleşme ne zaman?

700 binden fazla işçinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zamlar için görüşmeler başlıyor. Gözler 700 bin kamu işçisi adına yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. Peki, Kamu işçilerinin zam oranı belli oldu mu, kamu işçisi toplu sözleşme ne zaman? Kamu işçisi zam oranı 2023…

Kamu işçilerinin zam oranı belli oldu mu?

Sözleşmeye dair talepleri oluşturmak için bünyesinde TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve YOL-İŞ Genel Başkanı Ramazan Ağar başkanlığında Kamu Koordinasyon Kurulu oluşturan ve üç kez toplanan TÜRK-İŞ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak ortak bir taslak metin için de HAK-İŞ ile görüşmelerini sürdürüyor.

Kamu işçisi toplu sözleşme ne zaman?

TÜRK-İŞ bünyesindeki Kamu Koordinasyon Kurulu, kamu işçilerinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin talepleri neticelendirmek için yarın bir kez daha toplanacak. Bu toplantının ardından son şekli verilecek olan kamu işçisinin zam talebini içeren metin, hafta başı itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak.

Haberin Devamı
  1. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos itibarıyla başlayacak. Bu doğrultuda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerininin belirlemesi açısından da önem taşıyor.

700 bin kamu işçisi kimleri kapıyor?

700 bin kamu işçisi başta karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri olmak üzere bakanlıklar, üniversiteler, hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki kişileri kapsıyor.