Gazete Vatan Logo

İşverene asgari ücret desteği değişti! İşveren desteği ne kadar oldu? İşte yeni rakam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücretin 11 bin 402 TL oldu. 2023 işverene asgari ücret desteği de merak ediliyor. İşveren desteği ne kadar oldu? İşte yeni rakam...

İşverene asgari ücret desteği değişti! İşveren desteği ne kadar oldu? İşte yeni rakam

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL oldu.

Asgari ücret desteğinin ne kadar olduğu da merak ediliyor. İşverene asgari ücret desteği, işverenin iş yerinde çalıştırdığı personel sayısına göre değişiklik gösteriyor.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Geçtiğimiz 6 ayda 400 Türk Lirası olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 Türk Lirası olarak uygulamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise yaptığı açıklamada "500 TL asgari ücret desteği için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Artık odağımızı ülke refahına ve çalışma hayatının diğer konularına yönlendireceğiz" dedi.