Gazete Vatan Logo

İşsizlik maaşı nasıl alabilirim? İşsizlik ödeneği ne zaman ödenecek? 2020 İŞKUR işsizlik ödeneği sorgulama…

Corona virisü salgını nedeniyle alınan önlemlerden biri de işsizlik ödeneği oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt işsizlik ödeneği hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapmış, açıklamanın ardından işsizlik ödeneği araştırmaları artmıştı. Bakan Selçuk, "Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart'tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından ödeme yapılacak." ifadelerini kullandı. İşsizlik maaşı ne zaman ödeniyor? İşsizlik ödeneği nereden alınacak? 2020 İŞKUR işsizlik ödeneği sorgulama

İşsizlik maaşı nasıl alabilirim? İşsizlik ödeneği ne zaman ödenecek? 2020 İŞKUR işsizlik ödeneği sorgulama…

Corona virüsü sebebiyle işsiz kalan vatandaşlar işsizlik maaşına başvurmaya başladı. İşsiz kalan vatandaşların işsizlik maaşı alabilmesi için ise İŞKUR tarafından açıklanan bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya bu sürede ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara maaş desteği verilecek. Nakdi Ücret Desteği'ne başvuru sistemi açıldı. İşverenler, ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin bildirimlerini SGK'nin https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı'nı seçerek yapabilecek. İşsizlik maaşı şartları neler? İşsizlik maaşı ne zaman ödeniyor? İşsizlik ödeneği nereden alınacak?

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NEREDEN ALINACAL, NASIL BAŞVURULUR?

Bakan Selçuk hak sahiplerini, IBAN numaralarını 26 Nisan’a kadar bildirmesi gerektiği konusunda uyararak, “Hali hazırda ödenek alan ya da almaya hak kazanan vatandaşlarımız ALO 170’i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir veya https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebilirler.” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Bakan Selçuk, "Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart'tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8'inden itibaren ödenecek." ifadelerini kullandı.

İŞTEN ÇIKARILANA DESTEK

Nakdi Ücret Desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağına ilişkin Selçuk, "Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğimizden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize yönelik bir uygulamamız." dedi.

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NELER 2020

-Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

-Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

-Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

-Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

Haberin Devamı

İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ AY VERİLİR?

İşkur tarafından bağlanan işsizlik maaşı, işçinin sigortalı olduğu ve priminin ödediği gün sayısıyla orantılı olarak değişmektedir. Şöyle ki;

- 600 gün sigortalı olarak çalışan ve bu süre kadar işsizlik sigortası primi ödemesi olan işsizlere 180 gün

- 900 gün sigortalı olarak çalışan ve bu süre kadar işsizlik sigortası primi ödemesi olan işsizlere 240 gün

- 1080 gün sigortalı olarak çalışan ve bu süre kadar işsizlik sigortası primi ödemesi olan işsizlere 300 gün