Gazete Vatan Logo

EYT son durum! Staj EYT sayılacak mı, EYT ne zaman ve nasıl çıkacak? Prim gün sayısı ve çıraklık sigortası!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmanın son aşamasına gelindiğini söyleyerek, Meclis’e intikal edeceği tarihi de açıkladı. İşte EYT’de son durum…

EYT son durum! Staj EYT sayılacak mı, EYT ne zaman ve nasıl çıkacak? Prim gün sayısı ve çıraklık sigortası!

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili son durum yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bilgin, "Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasını yaptı. Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 öncesine denk gelen ancak prim eksiği olan birçok kişi staj sigortası ile ilgili çalışmanın sonucunu bekliyor.

EYT ne zaman ve nasıl çıkacak?

EYT konularındaki çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanmış ve Meclis takvimine alınmış olacağını belirtti.

EYT konusundaki bir soru üzerine de Bilgin, "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz.” Cevabını verdi.

Staj EYT sayılacak mı?

Haberin Devamı

Bakan Bilgin yaklaşık 5 milyon çalışanı ilgilendiren staj sigortası durumuna ilişin açıklamasında ise “Biliyorsunuz stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor. Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? Bu EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir çünkü. EYT çalışmamız tamamlandığı zaman o dosyamız bittiği zaman bu soru da aydınlanmış olur” ifadelerini kullandı.

EYT son durum!

EYT konusunda bir açıklama da MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay tarafından yapıldı. MHP’li Akçay, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) defterini, bu yasama yılında, bir daha açılmamak üzere en iyi şekilde çözerek kapatacağız." dedi.

Akçay, "EYT En geç aralık ayının sonunda, en kötü ihtimalle yeni yılın ilk haftası Meclis'ten EYT geçer. Ama biz, Aralık ayının son günlerinde bunu yasalaştırmayı hedefliyoruz" diye konuşurken, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Cumhur İttifakı ve MHP olarak konunun sahibiyiz, gereken çalışmaları yapıyoruz. Gereken katkıyı da veriyoruz. İnşallah Genel Başkanımızın da dediği gibi EYT defterini, bu yasama yılında, bir daha açılmamak üzere, en iyi şekilde çözerek kapatacağız. Vatandaşlarımız EYT ile ilgili resmi açıklamaları dikkate alsın."

Haberin Devamı