Gazete Vatan Logo

EYT son dakika haberleri! EYT ne zaman çıkacak, EYT’de son durum ne? EYT ne zaman yürürlüğe girecek? Bakan Bilgin EYT açıklaması!

EYT’liler hükümetin çalıştığı düzenlemeyi merakla beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT açıklaması geldi. Bilgin, şu an masada sadece bir tane EYT formülünün olduğunu söyleyerek EYT’nin yürürlüğe girmesi düşünülen tarihi de duyurdu. Peki, EYT ne zaman çıkacak, yürürlüğe girecek? EYT’de son durum ne?

EYT son dakika haberleri! EYT ne zaman çıkacak, EYT’de son durum ne? EYT ne zaman yürürlüğe girecek? Bakan Bilgin EYT açıklaması!

EYT düzenlemesine ilişkin son durum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanırken, EYT için Hollanda ve Almanya modelinin örnek alınacağı iddialarını da yalanladı. Bilgin  EYT konusunda bir adet formülleri olduğunu ve çalışmanın devam ettiğini aktardı.

EYT ne zaman çıkacak, yürürlüğe girecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ekip, EYT'lilere yönelik çalışmalarının sonucunda alternatifli formüller hazırlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri de çalışmalara katılarak bu formüllerin maliyetini hesaplayacak. Hazırlanan çalışmalar Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Metin son şeklini almasının ardından TBMM gündemine gelecek. Yasa çıktıktan sonra uygulanması için de yönetmelikler çıkarılacak. Ardından da belirlenen kapsama göre emeklilik işlemleri başlayacak.

Düzenlemenin en geç Aralık'a kadar hazırlanması bekleniyor. Eğer yasa Aralık'ta çıkarsa, yürürlük tarihinin de 2023'ün Ocak ayı olabileceği konuşuluyor.