Gazete Vatan Logo

Emekliler banka promosyon sözleşmeleri iptal edebilir mi? Sözleşmesi bitmeyenler yeni emekli promosyonlarından nasıl yararlanacak? Emekli promosyon iptal etme şartları!

Emekli maaşını taşıyan müşterilerine promosyon veren bankalar arasındaki yarış iyice kızıştı. Enflasyon nedeniyle değişen maaşlar nedeniyle bankalar da promosyon miktarında artışa gitti. Hal böyle olunca emekli promosyonları emekli için büyük bir avantaja dönüştü. Promosyon sözleşesi biten emekliler banka değiştirmeye başladı. Ancak, promosyon tercihi artıştan önce yapanlar da, daha fazla promosyon alabilmek için banka değişikliği yapıp yapmayacaklarnı merak ediyor. Peki, Emekliler banka promosyon sözleşmelerin iptal edebilir mi? Sözleşmesi bitmeyenler yeni emekli promosyonlarından nasıl yararlanacak? Emekli promosyon iptal etme şartları!

Emekliler banka promosyon sözleşmeleri iptal edebilir mi? Sözleşmesi bitmeyenler yeni emekli promosyonlarından nasıl yararlanacak? Emekli promosyon iptal etme şartları!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Emekli promosyonları arttı! Bankaların promosyon savaşı devam ediyor. Emeklinin maaşını aldığı bankaların promosyonları de enfasyon zammı ile birlikte arttı. Emeklinin rahat nefes almasını sağlayan promosyon ödemelerinde 15 bine varan rakamlar telafuz ediliyor. Hal böyle olunca sözleşme zamanı gelen en iyi ödemeyi alırken, daha önce değişiklik yapanlar da bu sözleşmelerin iptal edilip edilmeyeceğini araştırıyor. Peki, Emekliler banka promosyon sözleşmelerin iptal edebilir mi? Sözleşmesi bitmeyenler yeni emekli promosyonlarından nasıl yararlanacak? Emekli promosyon iptal etme şartları!

EMEKLİ PROMOSYONU ALDIKTAN SONRA BANKA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILIR MI?

Emekli maaşına zam geldikten sonra şu anda maaş aldıkları bankalarından promosyon bedelinin yeni maaş üzerinden belirlenmesini talep edebilirler. Bankalar promosyon farkını vermediği takdirde yeni bir bankaya geçme hakkında sahiptir.

EMEKLİ PROMOSYON İPTAL ETME ŞARTLARI!

Ancak taahüt süresi dolmadan başka bankaya geçebilmenin de bazı şartları bulunuyor;

Haberin Devamı

Promosyonu taşımak herhangi bir ceza gerektirmiyor sadece önceden alınmış bedelin iadesi gerekiyor. Örneğin; 3 yıllığına 1500 lira aldık. 2 yıl geçti, 1 yıl kala bozduk. Kaç ay kaldıysa geride o aylara tekabül eden promosyon ücretini iade ederek sözleşmeden dönebiliriz. Örnekleyecek olursak 36 ay anlaşma karşılığı 1500 lira aldıysak. 24 ay geçtiyse geriye kalan 12 ay için 500 lira bedeli iade ederiz. Yeni promosyon tutarını bankalardan araştırıp dilediğiniz bankaya emekli aylığınızın taşınmasını isteyebiliriz. Mesela benden 490 lira aldılar, 4 bin lira yatırdılar.