Gazete Vatan Logo

Emekli ve memura zam! Müjdeyi verdi, maaşlara ek artış, 300 lira ve...

Emekli ve memur milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Maaşlara zam geliyor. Müjdeli haberi verdi. Asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk ara zam sonrası harekete geçildi. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı temmuz ayında alacakları zam oranındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara zam müjdesi geldi. Yüzde 40'ın üzerinde artış yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yüzde 30 zam geldiğini duyurdu. Asgari ücretteki esas artışın Aralık ayında yapılacağını belirten Erdoğan "Yılbaşında devreye aldığımız asgari ücret kadar gelirin vergi dışında kalması nedeniyle kamu çalışanlarına bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır" dedi. Öte yandan Erdoğan memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek olan zammın da sinyalini verdi. Pazartesi günü açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonu sonrasında memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek zam belli olacak. Buna dikkatleri çeken Erdoğan “Kamu çalışanlarımızın emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak” dedi. SSK ve BAĞ KUR en düşük emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak? Emekli zammı ne zaman açıklanacak? İşte emekli ve memur temmuz zammı için son dakika gelişmeleri...

Emekli ve memura zam! Müjdeyi verdi, maaşlara ek artış, 300 lira ve...

Memur ve emekliye temmuz zammında son dakika gelişmesi. Milyonlarca emekli ve memur, temmuz ayında yapılacak maaş zammı için geri sayımını sürdürüyor. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranıyla emekli ve memurun zam oranı netleşecek. Yılın ilk 5 ayında enflasyon farkı yüzde 35,64 oranında oluşmuştu. Haziran ayı enflasyonunun netleşmesiyle beraber emekli ve memurların zammı da belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, alım gücünün korunması amacıyla enflasyon oranı üzerinde bir zam yapılabileceğinin sinyalini vermişti. İşte memur ve emekli zammıyla ilgili gelişmeler...

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?,

Türkiye’de 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yüzde 30 Zam yapıldığını ve net 5500 liraya çıktığını duyurdu.

Erdoğan’ın Asgari Ücret açıklamasıyla birlikte memurların da gelirlerinde artış yaşandı. Erdoğan “Yılbaşında devreye aldığımız asgari ücret kadar gelirin vergi dışında kalması nedeniyle kamu çalışanlarına asgari ücret artışı ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır” ifadesini kullandı. Böylece memurların maaşları asgari ücretteki artıştan ötürü 300 lira artmış oldu.

Haberin Devamı

MEMUR VE EMEKLİLERE YÜZDE 40’IN ÜZERİNDE ZAM SİNYALİ

Asgari ücretin açıklayan Erdoğan memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek olan zammın da sinyalini verdi. Pazartesi günü açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonu sonrasında memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek zam belli olacak. Buna dikkatleri çeken Erdoğan “Kamu çalışanlarımızın emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak” dedi.