Gazete Vatan Logo

Emekli maaşlarına büyük zam! Canlı yayında duyurdu! Asgari ücrete yakın...

Emekli maaşlarıyla ilgili milyonları ilgilendiren zam açıklaması! Emekli maaşlarına büyük zam geliyor. Emekli maaşlarına yapılacak olan zammın asgari ücrete yapılan zam oranına yakın olması bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan canlı yayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ile ilgili açıklama yaparak, "Emekliye yapılacak zam da asgari ücrete zammına yakın olacak." ifadelerini kullandı. İşte emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşına yüzde 50 oranında zam yapılır mı? sorularının cevabı ve emekli maaşı ile ilgili tüm gelişmeler...

Emekli maaşlarına büyük zam! Canlı yayında duyurdu! Asgari ücrete yakın...

Emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili son dakika açıklaması. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da, herkesin merakla beklediği emekli zammı hakkında ipucu verdi. "Emekliye nasıl bir zam yapmayı düşünüyorsunuz yüzde 50 olur mu?" sorusuna cevap veren Özkan, asgari ücretteki fedakarlığın emekli zammında da yapılacağını söyleyerek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

"Vatandaşlarımıza bugüne kadar ne faize, ne enflasyona ne de kur kumpaslarına yenik düşürmedik. He daim aldığımız kararlarla satın alma güçlerini artıra artıra bugüne geldik. Demek oluyor ki geçen seneki emekli maaşlarıyla küresel enflasyon salgınına karşı vatandaşımızın ekonomik durumunu güçlendirecek bir rakam olacak.

"ASGARİ ÜCRET ZAMMINA YAKIN BİR ORAN"

Oran olarak asgari ücret artışına yakın bir düzenleme olacak. Cumhurbaşkanımızın ekonomi ile ilgili müjdeleri de bu istikamettedir. Emekliye yapılacak zam da asgari ücrete zammına yakın olacak.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILMASI TAHMİN EDİLİYOR?

Haberin Devamı

Emeklilerin maaşları her yıl enflasyona göre belirleniyor. Ancak bu sene farklı bir ek zam sistemi devreye girebilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl iki kez 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor. Bu yıl da 5 aylık enflasyon yüzde 10.48 olarak belirlendi. Böylece yüzde 10.48’lik zam aralık enflasyonu sıfır dahi çıksa garanti ödenecek. Buna Aralık enflasyonu da eklenecek. Tahminler yıl sonunda rakamın yüzde 14-15 seviyesinde gerçekleşmesi. Ancak asgari ücrete yapılan yüzde 50.4'lük tarihi zam bu kesimde de beklentileri artırdı. Yapılan açıklamalarda da bir ek zam geleceği yönünde. Burada daha düşük olan maaşlara daha yüksek oranda olmak üzere bir ek zam yapılması gündemde. Öne çıkan formüllerden birisi Temmuzda yapılan yüzde 8.45'lik zamma ilaveten yüzde 29'luk bir zam yapılarak kümülatif olarak yüzde 40 artışa ulaşılması. Emekli zammı 3 Ocak 2022’de açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla netleşecek. Emekli maaş zammı, aralık enflasyonu yüzde 2 olursa yüzde 12.7, yüzde 3 olursa yüzde 13.8 olacak. Aralık ayı enflasyon oranı yüzde sıfır dahi çıksa emekli maaşı yüzde 10.48 artacak ancak emekli maaşının asgari ücretle arasındaki makasın açılmaması için seyyanen en az bin 427 lira, oransal olarak da en az yüzde 40 zam yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammı alacaklar. Onlar için yüzde 5'lik Ocak zammına ilaveten enflasyon farkı ekleniyor. Yine tahminlerimize göre yıl sonunda yüzde 15-16 civarında bir zam oluşması bekleniyor. Ancak burada da sendikaların yetkililerle yaptığı görüşmeler var. Bir ek protokol ile ayrı bir zam gündemde. Emeklilerin mağdur olmaması için ocak ayından itibaren en az yüzde 40 civarında bir zammın yapılabileceği konuşuluyor.

3 BİN 500 LİRAYA ÇIKABİLİR

Buna göre en düşük emekli aylığının 3 bin ila 3 bin 500 liraya kadar çıkabileceği, bu artışın ise oransal zammın yanı sıra seyyanen zamla gerçekleştirileceği konuşuluyor. Diğer emekli aylıklarının da en düşük emekli aylığı dikkate alınarak yükseltilmesi bekleniyor.

EMEKLİYE MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLUR?

Haberin Devamı

Asgari ücret konusunda 4 bin 200 rakamını söyleyerek nokta atış yapan gazeteci Cem Küçük, emekli maaşlarına yüzde 30 ila 40 arasında zam yapılacağını açıkladı. Katıldığı televizyon programında konuşan Küçük, AK Partili yetkililerle konuştuğunu açıkladı. Küçük şöyle konuştu: "Emekliye çok iyi zam gelecek. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu geçtiğimiz gün benim konuğumdu, asgari ücret gibi enflasyon farkları içinde en az yüzde 30-40 zam gelecek. Maaşlar düzeltilecek."

MEMURA VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emekli ve memur zamları ile ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Memurumuzu bugüne kadar koruduk bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Sabit gelirlilerin hakkını koruyan tedbirleri alacağız. Emeklilerimiz için de arkadaşlarımız çalışıyor. Emeklilerimizi memnun edecek bir çalışma olacağına ilişkin benim de kanaatim çok yüksek" dedi.

Emekli maaşı ne kadar olacak 2022? Yeni 2022 SSK-Bağkur emekli maaşı 2022 ocak zammı ne kadar olacak?

Haberin Devamı

'MEMURA DA GEREKLİ ZAMLAR VERİLECEK'

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, partisinin Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı'nca Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde düzenlenen 'Teşkilat Akademisi' programına katıldı. Türkiye'yi çok daha iyi noktaya götüreceklerini söyleyen AK Parti'li Kurtulmuş, memur ve emeklilerin beklediği zam ile ilgili "Milletimizin alım gücünü artırmak için hem asgari ücreti tarihi bir şekilde yükseltiyor hem de önümüzdeki günlerde inşallah memur ve emekli maaşlarında da düzenlemeler yapılarak, vatandaşımızın alım gücünün azalmaması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz. Asgari ücret 4 bin 253 lira oldu. İnşallah memura da gerekli zamlar verilecek" dedi.