Gazete Vatan Logo

Emekli maaşları ne kadar? 2021 Kasım ayı en düşük SGK ve Bağ-Kur emekli maaaşı...

Emekli maaşları ne kadar? Temmuz zammı sonrası her ay güncel emekli maaşı tablosu merak ediliyor. Öte yandan Hükümet ve memur sendikaları arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin sona ermesinin ardından memur emekli maaşları 2022 toplu sözleşme zam oranı belli oldu. Buna göre, memur ve memur emeklisine 2022'nin ilk yarısı için yüzde 5+ enflasyon farkı, 2022'nin ikinci yarısı için yüzde 7+ enflasyon farkı zam yapıldı. 

Emekli maaşları ne kadar? 2021 Kasım ayı en düşük SGK ve Bağ-Kur emekli maaaşı...

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayı enflasyon verileri ile birlikte memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Buna göre, memur maaşlarına ve tüm emekli aylıklarına yüzde 8.45 oranında zam yapıldı.

 EMEKLİ MEMUR AYLIKLARI  (TL)

 Emekli Sandığı’ndan ödenen emekli aylıklarına Temmuz ayında yüzde 8.45 oranında artış yapıldı. Toplu sözleşeme görüşmeleri sonrası ise 2022 yılında yüzde 8+6 zam ve enflasyon farkı oranında artış sağlanacak. 135 TL olan toplu sözleşme ikramiyesi 400 TL olacak. Hali hazırda geçerli olan memur emeklisi maaş tablosu ise şu şekilde: