Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı ne kadar olacak 2022? Yeni 2022 SSK-Bağkur emekli maaşı 2022 ocak zammı ne kadar olacak?

Emekli maaşı ne kadar olacak 2022? 2022 SSK-Bağkur emekli maaşı ne kadar olacak, ocak zammı belli mi? Emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı için gözler hükümet kanadından yapılacak açıklamalara çevrildi. Asgari ücrette yaşanan artış, emeklilerin beklentilerini yükseltti. Emekli maaşlarına yapılacak zam miktarına yönelik masada farklı senaryolar var. Peki, yeni emekli maaşı ne kadar olacak?

Yeni emekli maaşı ne kadar olacak, emekli maaşı zam oranı belli oldu mu? Asgari ücret yüzde 50.5 zamla 4 bin 253, 4 TL oldu. Söz konusu gelişmenin ardından emekliye zam haberleri yakından takip ediliyor.  SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşı ne kadar olacak, sorusuna yanıt aranıyor. Emekli maaşları 6 aylık enflasyon verilerine göre arttığı için gözler Aralık ayı enflasyon verilerine çevrildi. Ocak ayı zammının yüzde 15-16'lara çıkması öngörülüyor. Masada farklı senaryolar söz konusuyken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den emekli zammıyla ilgili açıklama geldi. Peki, Yeni emekli maaşı ne kadar olacak? SSK-Bağkur emekli maaşı 2022 ocak zammı belli mi?

Yeni emekli maaşı ne kadar olacak?

Posta'nın haberine göre, buna paralel veya daha fazla bir artışla SSK ve Bağkur emeklilerinin ocak zammı yüzde 15-16’ya dayanacak. Yüzde 3.5’lik aralık enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon yüzde 14.33 olacak. Eğer aylık enflasyon yüzde 4.1 olursa zam yüzde 15’e, aylık enflasyon yüzde 5 olursa zam oranı yüzde 16’ya ulaşacak. Enflasyonun beklentileri aşması zam oranını daha yukarı çekecek.

Haberin Devamı

SSK ve Bağkur emekli maaşının en düşüğü 1.500 liraya sabitlenmişti. Bu yıl için bir rakam telaffuz edilmese de özellikle düşük emekli maaşlarına yönelik bir adım atılacağı kulislerde konuşuluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise emeklilere yönelik yaptığı açıklamada “Emeklilerin gelirlerinin düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz” demişti. Bu kapsamda seyyanen ya da oransal bir artış gündeme gelecek. Ocak ayına kadar bu çalışmaların detayları ortaya çıkacak. Bu zam, enflasyon farkının üzerine eklenecek.” İfadelerini kullandı.