Gazete Vatan Logo

Emekli aylığına ek zam talebi

Emeklilerin gözü temmuz zammına çevrildi. Oranlar netleşmeye başlarken emeklilerden ek zam talebi geldi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün yaptığı açıklamada, "Emeklilerimiz, hem aylıklara ek zam hem de ikramiyenin artırılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan müjde beklemeye devam ediyor." diye konuştu.

Emekli aylığına ek zam talebi

Yılda iki kez zam alan emekliler temmuzda yapılacak zam miktarını bekliyor. Enflasyon oranın belirleyici olacağı zam miktarı ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Ancak emeklilerin enflasyon zammı dışında ek zam beklentisi de bulunuyor. Yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının eridiğine dikkat çenen TÜED Genel Başkanı  Ergün emeklilerin taleplerini kamuoyu ile paylaştı. 

En düşük emekli maaşının 2.500 lira olduğunu hatırlatan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "Aralık 2002'de 184,25 lira olan asgari ücret, Ocak 2022'ye kadar 23 kat artarak 4 bin 253 liraya yükseldi. Buna karşın en düşük emekli aylığında aynı dönemde 10 kat artış oldu. Bugün 13 milyon emeklinin yüzde 10'u 2 bin 500 lira emekli aylığı alıyor. Yani 1,3 milyon emeklinin geliri, asgari ücretin 1753 lira altında. Böyle bir tablo ortadayken, bu dönemde yapılacak bir ek zam, emeklilerimizi az da olsa rahatlatacaktır." diye konuştu.

EMEKLİLER EK ZAM MÜJDESİ BEKLİYOR

Emeklilerin ek zam ve ikramiye zammı beklediğini dile getiren Ergün sözlerini şöyle sürdürdü;

Haberin Devamı

"Temmuz ayındaki altı aylık enflasyon zammı beklenmeden emeklilere ek zam yapılmalı. Milyonlarca emeklimiz bayram ikramiyesinin artırılmasına kendilerine rahat nefes aldıracak bir fırsat gözüyle bakıyordu ama bu olmadı. Bayramı buruk geçiren emeklilerimiz, hem aylıklara ek zam hem de ikramiyenin artırılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan müjde beklemeye devam ediyor.