Gazete Vatan Logo

Emekli ikramiyesi banka ve PTT şubelerinden yatacak! Emekli Sandığı emeklisi memurlara bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? sorusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın corona virüsü ekonomik tedbirler kapsamında bayram ikramiyelerinin önce çekildiğini açıklamasından beri yoğun bir şekilde aranıyor. 7 Nisan’da ödenmeye başlanan emekli bayram ikramiyeleri SSK emeklisine tahsis numarasına göre yattı. Bağ-kur emeklisine ise bayram ikramiyeleri 11 Nisan’da ödenecek. Peki Emekli sandığı bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Memur emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? İşte emekli ikramiyesi hakkında merak edilenler…

12 milyon emekliye verilen bayram ikramiyesi corona virüsü nedeniyle öne çekildi. Ekonomik tedbirler kapsamında Mayıs ayında ödenmesi planlanan Ramazan Bayramı ikramiyesi tarihi 7 Nisan’a alındı. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ikramiyelerini farklı zamanlarda alacak. SSK emeklisi vatandaşlar Ramazan Bayramı ikramiyelerini tahsis numarasına göre alıyor. Peki, emekli sandığı bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

EMEKLİ SANDIĞI BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Corona virüsü (Covid 19) salgınından etkilenen aileler için başlatılan 1000 TL sosyal yardımlar sebebiyle PTT şubeleri önünden oluşan uzun kuyruklar oluşunca, Bakanlık yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeyle şubeler kapatıldı, ihtiyaç sahiplerine ödemeler evinde yapıldı. Ramazan Bayramı ikramiyeleri ödemeleri ise banka ve PTT şubelerine yatırılmaya devam edecek.

Buna göre ikramiyeler 4A (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre normalde emekli aylığı aldıkları ödeme günü;

* 17, 18, 19 Nisan olanlar için 7 Nisan,

Haberin Devamı

* 20, 21, 22 Nisan olanlar için 8 Nisan,

* 23, 24 Nisan olanlar için 9 Nisan,

* 25, 26 Nisan olanlar için 10 Nisan’da,

4B (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da aylık aldıkları Banka / PTT şubelerine yatacak.