Gazete Vatan Logo

Yemek kartları ne zaman kalkıyor? Yemek kartları ile ilgili yeni düzenleme nasıl olacak? Yemek bedeli vergi istisnası nedir?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarlarının da vergi istisnası kapsamına gireceğini açıkladı. Yemek kartları ile ilgili yeni düzenlemenin ne zaman uygulamaya konulacağı merak ediliyor. Peki, Yemek kartları ne zaman kalkıyor? Yemek kartları ile ilgili yeni düzenleme nasıl olacak? Yemek bedeli vergi istisnası nedir? İşte detaylar…

Yemek kartları ne zaman kalkıyor? Yemek kartları ile ilgili yeni düzenleme nasıl olacak? Yemek bedeli vergi istisnası nedir?

İş yerleri tarafından verilen yemek kartları ile ilgili düzenleme milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Ticaret Odası'nın düzenlediği törende yaptığı açıklamada yemek kartlarının vergi istisnası kapsamına gireceğinin ve uygulamanın kaldırılacağını açıklamasının ardından yapılacak düzenleme merak konusu oldu.

YEMEK KARTLARI KALKIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek kartlarıyla ilgili olarak “İlave bir yenilik olarak yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Artık çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kapsamına girecektir. Böylece çalışanlara daha fazla alternatif sağlıyor, işverenlerin üzerinden de işlem maliyetini kaldırmış oluyoruz." Açıklamasında bulunmuştu.

DÜZENLEME NASIL OLACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından şunları söyledi:

“Temmuz ayında ara düzenleme yaparak çalışanlara ödenen yemek vergi istisnasını 31 liradan 54 liraya çıkarmıştık. Bu rakamı yıl sonunda güncelleyerek çok önemli bir çalışma yapacağız. Çalışanlara nakden ödenen yemek ödemeleri vergiden istisna haline getirilecek.”

Haberin Devamı

YEMEK KARTLARI NE ZAMAN KALKIYOR?

Yapılan açıklamalara göre yemek kartları ile ilgili yeni düzenleme yıl sonunda açıklanacak. Yeni yıl ile birlikte yemek bedeli vergi istisnası kapsamına alınacak.